понеділок, 18 червня 2012 06:30

Фабрика зливає жири в каналізацію

— Чув, фабрика "Домінік" викидає кондитерські жири в каналізацію, — говорить полтавець 30-річний Сергій Кучеренко. — Вони налипають у стоці, й через це труба, що на вулиці Октябрській, забивається. Востаннє її прорвало в кінці травня, залило перехрестя Зіньківської й Октябрської. Як їхав на машині, сморід стояв страшенний, гімно вулицею пливло.

На кондфабриці запевняють, усі жири йдуть у виробництво.

— Працюємо за всіма стандартами якості, — каже Алла Процько з "Домініка". — Показники в межах норми.

— Причиною забиття каналізації на Октябрській могли бути жири із кухонь житлових будинків, — пояснює Ліана Козмійчук із "Полтававодоканалу". — Також люди часто кидають в унітаз шкірки помідорів, косточки плодів. Наші працівники виймають із труб цілі пробки з презервативів, прокладок і старих тряпок.

Неофіційно у водоканалі повідомили, цілком роботу фабрики відстежити неможливо. Але "Домінік" не основний забруднювач. Поряд працюють магазин "Сільпо" та олійний завод, який колись уже забивав каналізацію.

Інспекція з охорони водних ресурсів раз на три місяці перевіряє викиди всіх підприємств.

— Разом із представником фірми беруть заміри води, — розказує Ліана Козмійчук. — Набирають дві бутилки. Одну забирають собі, другу залишають фабриці. Якщо вона не погодиться з результатами, робить власний аналіз. Коли виявляють відхилення, підприємства платять тільки за понаднормове забруднення.

Зараз ви читаєте новину «Фабрика зливає жири в каналізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути