Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2011 07:30

Безкоштовні парковки зробили платними

У вівторок, 11 жовтня, у центрі Полтави на вулицях Фрунзе, Котляревського й Жовтневій зробили платними парковки. Година коштує 1 грн. Раніше за простій автівок там грошей не брали.

— Це вимагатєльство. Приїхав по роботі скупитися у ЦУМі, тут ще за парковку треба дати. Хоч з власної кишені плати, — говорить полтавець Юрій Григорович. Прізвище не називає. Лишає синю "дев'ятку" на вул. Жовтневій. — Для парковників зручне місце — поряд магазини, багато людей приїздять скупитися, машини змінюються часто. Для водіїв резону в цій парковці немає. Аби виїхати чи припаркуватися, допомоги не треба — завжди вистачає місця, рух невеликий.

На парковках стоять працівники комунального підприємства "Полтава-сервіс". Їхній робочий день — з 8.00 до 17.00. За кілька тижнів планують виходити у дві зміни — з 6.00 до 12.00 і з 12.00 до 18.00.

— На парковці роблю не перший рік. Але цілий день відстояла, ноги аж печуть, — каже 43-річна Наталя Романенко. Працює навпроти магазину "Весна" на вул. Фрунзе. — Років дев'ять тому тут також була парковка. Люди відвикли, багато платити відмовляються. Клопітно з міліцією, адвокатами, банкірами — також платити не хочуть. Коли іде людина в магазин скупитися, грошей з неї не беру.

У місті платні парковки є на вулицях Фрунзе, Шевченка, Куйбишева, Чапаєва біля Центрального ринку. Там за годину беруть 0,5 грн.

— Найближчим часом вартість парковок піднімемо до 2,5 гривень за годину, — розповідає 38-річний Юрій Пантюх, начальник комунального підприємства "Полтава-сервіс". — Мережу хочемо розширяти. Але то не швидкий процес. За рік з парковок біля ринку плануємо зібрати 312 тисяч гривень. Парковки у центрі Полтави принесуть у міський бюджет близько 397 тисяч гривень.

Паркувальники кажуть, якщо людина відмовляється платити, стягувати з неї гроші силою не мають права.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні парковки зробили платними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути