четвер, 29 квітня 2010 18:18

"Атракціони можуть працювати, скільки встановлять експерти"

 

1 травня офіційно відкриють парки відпочинку з атракціонами і каруселями. В області їх залишилося три — у Полтаві, Кременчуці та Комсомольську. В інших районах у парках є звичайні гойдалки.

У Миргороді років вісім не працює колесо огляду. За словами місцевих, його закрили, коли п"яний випав із колеса і травмувався. Інші каруселі також стоять без діла. У Лубнах атракціони пройшли техогляд. Посадовці сумніваються, що парк запрацює — бракує персоналу.

У парку Перемога в Полтаві п"ять атракціонів, чотири пройшли техогляд і отримали дозволи на експлуатацію. Фірма "Командор", якій належать сім атракціонів у цьому парку, зобов"язалася обстежити свою техніку до відкриття сезону. Інспектори відзначають, що більшість механізмів відпрацювали допустиму норму, і тому можуть бути непередбачувані ситуації. Анатолій Смірнов із обласного управління Держгірпромнагляду стверджує, що підстав для хвилювання немає:

— Атракціони можуть працювати, скільки встановлять експерти. Якщо виявляють несправність, не дозволяють вводити техніку в експлуатацію. Технічний огляд проходять усі атракціони після зимової перерви, а експертне обстеження — рідше. У кожної каруселі свій термін.

Більшість техніки відпрацювала допустиму норму

Цього року стаціонарні атракціони підвищеної небезпеки перевіряв кременчуцький експертно-технічний центр "Атракціон".

— До грубих порушень не доходить, щоб десь якась деталь поламалася чи ще щось таке, — каже інспектор "Атракціону" Володимир Сукор. — Частіше огородження немає або воно не відповідає вимогам чи якісь неточності в документах. На безпеку атракціонів це не впливає. Переїзні лунапарки проходять експертну перевірку там, де їх уперше збирають після зимового простою.

Зараз ви читаєте новину «"Атракціони можуть працювати, скільки встановлять експерти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути