понеділок, 04 червня 2012 00:45

"13 резиденцій Януковича треба продати. Гроші направити на соціальні проекти"

Автор: Фото Надане прес-службою партії ”Фронт змін”
  Арсеній Яценюк зі сцени Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді говорить про наміри Об’єднаної опозиції після парламентських виборів провести дострокові президентські
Арсеній Яценюк зі сцени Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді говорить про наміри Об’єднаної опозиції після парламентських виборів провести дострокові президентські

"Янукович не буде президентом після 2014 року. В цьому не треба нікого переконувати. Але ми зробимо все можливе для того, щоб в Україні були дострокові президентські вибори одразу після парламентських. Нарешті українська опозиція об'єднана і здатна побороти діючу владу", — заявив 38-річний Арсеній Яценюк, лідер партії "Фронт змін". 21 травня він зустрівся з полтавцями в обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді. Представив програму Об'єднаної опозиції.

— Пропонуємо найбільш глибокий і складний план дій. Зміни торкнуться парламенту і народних депутатів, — продовжує Арсеній Петрович. — Ще будучи головою Верховної Ради, я ініціював введення поіменного голосування. За таких обставин, депутати не розглядатимуть останні сторінки газет з пікантними фотографіями, а думатимуть, як відповідати перед народом. Кожен депутат повинен особисто приймати рішення, підтримує він той чи інший законопроект. Введемо кримінальну відповідальність за порушення процедури голосування. Що стосується утримання членів парламенту — скоротити витрати вдвічі. Лікарня "Феофанія" обслуговує винятково членів уряду. А повинна — народ України. 13 резиденцій Януковича треба продати. Гроші направити на соціальні проекти. Високий державний чиновник повинен бути бідний, тоді народ стане багатий. А в нас усе навпаки.

Одним із ключових блоків програми є соціально-економічний.

— Пенсії не перераховували з 2006 року. Тоді це була моя поправка, передбачала збільшення розміру виплат на 334 гривні. Але Янукович її скасував. А перед виборами згадали про пенсіонерів і от маємо — "Соціальні ініціативи". Доплачують, кому 7, кому 100 гривень. Де ж поділи по 2,5 тисячі гривень, які мали доплатити кожному пенсіонерові від вересня минулого року? У нашій пенсійній реформі нараховуватимуть усім однаково. Розмір пенсії залежатиме, скільки заробляв і що зробив для держави, а не яку посаду займав.

Арсеній Яценюк запевнив, опозиція збільшить прожитковий мінімум до 2,4 тис. грн. Зростуть заробітні плати.

— Проблем Пенсійного фонду, економіки не вирішити без молоді, яка працює, — каже Яценюк. — Для молоді введемо обов'язкове гарантування першого робочого місця. Бо в нас отримує людина сертифікат про закінчення вищого навчального закладу, і зразу має свідоцтво з біржі безробітних. Паралельно введемо грантову систему навчання. Якщо вдало здасть іспити, держава не повинна вказувати, куди йти вчитися. Даються грантові гроші, випускник сам вибирає навчальний заклад.

Арсеній Яценюк попросив полтавців висловлювати свої пропозиції і зауваження до програми:

— Ми хочемо бачити країну чесною, гідною і справедливою. Щоб найвища цінність України — люди — відчули, що у країні можуть бути зміни.

"Пропонуємо зняти недоторканність президента, депутатів, суддів"

Ще одним кроком Об'єднаної опозиції в новому парламенті стане антикорупційна люстрація.

— Причина корупції — її очолюють ті, хто має з нею боротися, — заявив Арсеній Яценюк. — Сукупні доходи президента і його адміністрації вже склали 24 мільярди гривень. На банківських рахунках мають 26 мільярдів доларів. А бюджет України — 30 мільярдів. Хочемо створити національний антикорупційний орган, провести люстрацію всіх чиновників і їхніх родин. Кожен, хто приходить до влади, має нести відповідальність перед народом.

Люди потрібні тільки на виборах — щоб проголосували. Тому по всій Україні роздають гречку, згущенку, чи по 200 гривень у день виборів. Дають, щоб украсти більше. Ми пропонуємо закон — зняти недоторканність президента, народних депутатів і дев'яти тисяч суддів. І прийняти порядок імпічменту президента. Першим піде Янукович.

 

Зараз ви читаєте новину «"13 резиденцій Януковича треба продати. Гроші направити на соціальні проекти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути