понеділок, 10 вересня 2012 11:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Звіт Європарламенту по Тимошенко і Луценку заслухають на початку жовтня

Звіт Європарламенту по Тимошенко і Луценку заслухають на початку жовтня
Звіт Пета Кокса та Олександра Кваснєвського Європарламент заслухає, але українське питання там не підніматимуть. Фото: rian.com.ua

Звіт наглядової місії екс-президентів Європарламенту Пета Кокса та Польщі Олександра Кваснєвського за результатами спостереження за справами екс-прем'єра України Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка буде представлений в Європейському парламенті на початку жовтня. Планується, що відповідь буде заслухано в рамках засідання конференції президентів. (Конференція - формат засідання керівництва ЄП на рівні президента і лідерів політичних груп - ред.)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після рішення Євросуду ЦВК буде забов'язана зареєструвати Тимошенко та Луценка - нардеп

Крім того, не підтвердилися очікування щодо того, що українське питання з'явиться на порядку денному осінньої сесії засідання ЄП.

Напередодні сесійного тижня, який почався в нинішній понеділок у Страсбурзі, з'явилася інформація про те, що українське питання з наступним ухваленням резолюції буде внесено до порядку денного за терміновою процедурою або з голосу. Разом з тим, більшість парламентських груп не бачили в цьому доцільності. У зв'язку з чим навіть якщо б це питання і було б порушено, воно б не знайшло би більшості у ЄП.

Екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Квасьневський, які стали спостерігачами від Європейського парламенту по судовим процесам над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, прибули в Україну 11 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процеси над Тимошенко та Луценком можуть зашкодити європейській перспективі України - американський дипломат

Пізніше мандат спостерігачів Європарламенту було розширено: крім справ Тимошенко вони також спостерігають за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-глави Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Звіт Європарламенту по Тимошенко і Луценку заслухають на початку жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути