понеділок, 02 вересня 2013 13:58

Звільнення Тимошенко залишається принциповим для Європи - посол у Німеччині

Звільнення Тимошенко залишається принциповим для Європи - посол у Німеччині
Павло Клімкін. Фото: neuezeiten.rusverlag.de

Позиція офіційного Берліна відносно виконання Києвом умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, залишилася незмінною. Головною вимогою і досі є розв'язання проблеми виборчого правосуддя.

Про це заявив посол України в Німеччині Павло Клімкін, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію в українських ЗМІ про те, що для Берліна звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко вже не є принциповим для підписання Угоди про асоціацію.

"Про її (інформації - Gazeta.ua) походження треба питати у автора. Кілька днів після того, як ця інформація була оприлюднена, Берліном було зроблено заяву, в якій сказано, що рух до підписання Угоди пов'язано з подальшим прогресом у сфері верховенства права", - сказав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Євросоюзі чекають на "приємний сюрприз по Тимошенко" - посол ЄС

Відповідаючи на питання про те, наскільки принциповим для підписання Угоди є лікування Тимошенко в Німеччині і як швидко зможе Бундестаг ратифікувати відповідний міждержавний договір, український дипломат зазначив, що німецька сторона завжди говорила, що готова сприяти лікування Тимошенко в Німеччині .

"Юридичний аспект ( направлення на лікування - Gazeta.ua) має бути визначений у Києві. У Бундестазі ж є свої відповідні процедури, які стосуються ратифікації угод. Водночас необхідно брати до уваги, що 22 вересня відбудуться вибори, і до цього часу Бундестаг збереться буквально на два дні для голосування по бюджету. Новий Бундестаг почне реально працювати після формування коаліції та підписання коаліційного договору. Як правило, в Німеччині це триває кілька тижнів", - пояснив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок розповів, чому його не запросили на засідання комітету Європарламенту

Він також зазначив , що в Німеччині серйозно сприймають роботу наглядової місії Європейського парламенту Кокса - Кваснєвського.

Нагадаємо 28 червня відбулося спеціальне засідання комітету у закордонних справах Європейського парламенту щодо торгових суперечок між Україною та Росією. Як повідомляли українські ЗМІ на засіданні лунали заяви від європарламентарів, про те, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС варто прискорити, нехтуючи вимогою про звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Тимошенко залишається принциповим для Європи - посол у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути