пʼятниця, 19 квітня 2013 16:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Звернення депутаток про помилування Тимошенко передано до комісії при Януковичу

Звернення депутаток про помилування Тимошенко передано до комісії при Януковичу
Януковичу було спрямовано вже понад 100 різних клопотань про помилування Тимошенко. Фото: AFP

Звернення жінок-депутатів із проханням про помилування екс-міністра Юлії Тимошенко передано до комісії при президентові України з питань помилування.

Як повідомляє прес-служба глави держави у п'ятницю, комісія має розглянути це звернення та внести свої пропозиції президенту України Віктору Януковичу.

Як повідомлялося, відповідне клопотання підписали понад 20 народних депутатів-жінок, зокрема Лілія Гриневич, Людмила Денисова, Олександра Кужель, Ірина Луценко, Марія Матіос. Клопотання передали 18 квітня Януковичу.

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було спрямовано понад 100 різних клопотань про її помилування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонерки закликали Януковича звільнити Тимошенко

10 квітня 2013 року Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до президента з клопотанням про помилування Тимошенко, у квітні 2012 року - глави християнських церков. У березні 2012 року з аналогічним клопотанням до Януковича звернулися Герої України, представники української інтелігенції, письменники, митці, науковці та видатні громадські та політичні діячі. Крім того, під вимогою до Януковича звільнити Тимошенко підписалися більше 20 тисяч громадян України.

Як відомо, процедура помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка зайняла менше 2 діб. 5 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до президента про помилування, а вже 6 квітня комісія при президентові запропонувала главі держави помилувати засудженого. Вже вранці 7 квітня Луценко вийшов на волю.

Зараз ви читаєте новину «Звернення депутаток про помилування Тимошенко передано до комісії при Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути