пʼятниця, 19 квітня 2013 11:02

Українські дипломати попросили Януковича звільнити Тимошенко

Українські дипломати попросили Януковича звільнити Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: ukranews.com

Відомі українські дипломати звернулися до президента Віктора Януковича з клопотанням про звільнення від тюремного ув'язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщини".

"Виправлення недоліків правосуддя є одним із найважливіших повноважень Глави Держави, дієвим конституційним способом відновлення справедливості та повернення громадянину його законних прав і свобод", - наголошують вони.

"Відсутність рішення про звільнення Юлії Тимошенко для світової громадськості є свідченням недемократичності української влади та головною перешкодою для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - зазначається у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер розпочав ранкове засідання із вибачення перед опозиціонеркою

Дипломати підкреслюють, що "звільнення Юлії Тимошенко означатиме припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення України до кола цивілізованих демократичних держав і дасть можливість, нарешті, реалізувати наш історичний європейський вибір".

"Шановний Вікторе Федоровичу, звертаємось до Вас з клопотанням прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституції України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України, а також її повну юридичну та політичну реабілітацію", - йдеться у зверненні до Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко не казав, що Тимошенко звільнять у Вербну неділю

Під документом поставили свої підписи: Борис Тарасюк (міністр закордонних справ, 1998-2000, 2005-2007 рр.); Петро Порошенко (міністр закордонних справ, 2009-2010); Валентин Наливайченко (заступник міністра закордонних справ, 2004-2005); Олег Білорус (перший посол України в США, екс-віце-президент ПА ОБСЄ); Валерій Чалий (заступник міністра закордонних справ, 2009-2010); Володимир Василенко (Надзвичайний і Повноважний Посол України); Дмитро Павличко (поет, посол, Герой України).

Зараз ви читаєте новину «Українські дипломати попросили Януковича звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути