понеділок, 26 вересня 2016 09:32

ЗМІ назвали трьох претендентів на посаду керівника партії Порошенка

ЗМІ назвали трьох претендентів на посаду керівника партії Порошенка
lb.ua

У новому політичному сезоні БПП "Солідарність" шукає лідера, який би очолив партію після Віталія Кличка.

Про це пише "Апостроф", посилаючись на джерело в Адміністрації президента.

Серед найвірогідніших кандидатур - перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко, голова фракції БПП Ігор Гринів, а також чинний прем'єр Володимир Гройсман.

Однак останній найближчим часом планує сконцентруватися на роботі в уряді. Втім, це не означає, що у Гройсмана немає амбіцій стати на чолі власної політсили, повідомляє видання.

Сьогодні у прем'єра в запасі є як мінімум дві партії: "Вінницька європейська стратегія", яка брала участь у місцевих виборах 2015 року, і маловідома на всеукраїнському рівні "Совість України", від якої він балотувався на мера Вінниці 2010-го.

Слід зауважити, що Гройсман не вперше відмовляється увійти до провладної партійної команди. Під час президентства Януковича, перед місцевими виборами в жовтні 2010 року, його намагалися переконати балотуватися на мера Вінниці від Партії регіонів, проте він не погодився.

В оточенні президента переконані, що навіть якщо в Гройсмана і з'явиться власна політична сила всеукраїнського масштабу, то лише за згодою Петра Олексійовича. Водночас, політологи додають, що наявність у прем'єра власної політичної сили, може продемонструвати незалежність Гройсмана від Порошенка, що покаже позитивно Порошенка. Тому припускають, що в АП можуть і "дати добро" Гройсману на окрему політичну діяльність уже на всеукраїнському рівні.

"Президент може бути й проти. Показовою була ситуація з місцевими виборами у Вінниці: окремо йшла партія БПП, а окремо партія Гройсмана "Вінницька європейська стратегія". А тепер вони разом працюють у міській раді Вінниці", - зауважив співрозмовник, добре знайомий із ситуацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог розповів про спецоперацію Банкової

Володимир Гройсман очолює уряд з квітня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали трьох претендентів на посаду керівника партії Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути