понеділок, 18 липня 2011 13:31

Земельна реформа призведе до кровопролиття - Семенюк-Самсоненко

Земельна реформа призведе до кровопролиття - Семенюк-Самсоненко

Колишній керівник Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко вважає, що, якщо зараз розпочати купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, у країні може дійти до кровопролиття.

Про це вона сказала у понеділок на прес-конференції, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Не дай Бог, розпочнеться продаж земель сільськогосподарського призначення, почнеться кровопролиття. От тоді ми відчуємо, що таке земельна реформа", - наголосила Семенюк-Самсоненко.

За її словами, в Україні не проведено інвентаризації земель державної власності, не встановлені межі міст. "Піде село на село, стінка на стінку, бо сьогодні не визначені межі територій. Вони не затверджені", - пояснила екс-голова Фонду держмайна.

Вона поцікавилась, що, якщо не будуть встановлені межі, то хто це буде робити - рейдери чи самі люди. Політик нагадала, що в Ірпені та Вишгороді уже були випадки, коли межі територій встановлювались силовим способом.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада ухвалила закон про земельний кадастр. Його ухвалення - це ще один крок до легалізації ринку землі.

Водночас, за словами заступника голови Держземагентства України Миколи Калюжного, проведення земельної реформи дозволить залучити близько 7 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель в економічний обіг.

Зараз ви читаєте новину «Земельна реформа призведе до кровопролиття - Семенюк-Самсоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути