четвер, 03 листопада 2022 00:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував відновлення участі РФ у зерновій угоді

Зеленський прокоментував відновлення участі РФ у зерновій угоді
Зеленський: Російські дії призводять до подорожчання продовольства в усьому світі. Фото: president.gov.ua

Відновлення участі РФ у зерновій угоді - це вагома перемога України на ґрунті дипломатії. Україна і весь світ наочно продемонстрували РФ, що її шантаж ні до чого не призводить.

Свою роль відіграла і принципова позиція світової спільноти, зокрема, ООН і Туреччини, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 2 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

"В черговий раз всі переконалися, що в нашому регіоні є тільки одна загроза глобальній продовольчій безпеці, і це – Російська Федерація, більше ніхто" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разючі зміни": Зеленський прокоментував російські вимоги про гарантії безпеки від України

Зеленський також зазначив, що російські дії призводять до подорожчання продовольства в усьому світі. Тільки принципова позиція світу перед обличчям російського шантажу дозволяє не допустити серйозної продовольчої кризи. Але і без того десятки країн вже переплатили в цьому році багато мільярдів доларів через Росію.

"А якби російського нападу на Україну не було, то не було б навіть і примарної загрози глобальної продовольчої кризи. Тому що кожна російська ракета, яка б'є по наших портах, елеваторах із зерном, по електростанціях, які живлять наше агровиробництво, в результаті б'є по рівню життя десятків мільйонів людей у багатьох країнах" - додав він.

Президент країни-агресора Російської Федерації Володимир Путін заявив про "відновлення участі" в зерновій угоді 2 листопада. При цьому він заявив, що Україна дала Росії письмові гарантії безпеки.

3 листопада рух через "зерновий коридор" продовжиться. Термін угоди закінчується 19 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував відновлення участі РФ у зерновій угоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути