середа, 02 листопада 2011 09:17

Бажання посадити Тимошенко у Кучми було значно більшим, ніж у Януковича - Москаль

Бажання посадити Тимошенко у Кучми було значно більшим, ніж у Януковича - Москаль

Народний депутат Геннадій Москаль вважає, що справи, які порушує ГПУ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко абсурдні і не мають перспективи.

Про це він розповів Gazeta.ua, коментуючи свої слова в одному з видань про те, що невдовзі проти екс-премєра може зявитися ще одна справа за замах на Павла Лазаренка у 1996 році.

"Кореспондент неправильно мене зрозумів. Я мав на увазі, що справа може дійти до такого абсурду, що можуть порушити навіть справу за замах на Лазаренка. Та це повна нісенітниця", - запевнив нардеп.

Він наголосив, що порушення подібної справи так само нереальне, як і справа, яку озвучив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Днями Кузьмін розповів, що Тимошенко може бути причетна до вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

"Усі кінці у справі Щербаня обірвано — усі, хто до цього був причетний або сидять, або вже мертві. Так давно мертвий Кушнір, який керував цією групою. Тому розкручувати цю справу взагалі нереально, - переконаний Москаль. - ну не може Лазаренко сказати, що "я фінансував вбивство Щербаня". Це нереально. Крім того, українське і американське законодавство дуже відрізняється. В Україні Лазаренка допитати майже неможливо, бо він сам має дати згоду на свій допит, а він цього ніколи не зробить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко переконана, що її хочуть знищити російські силові структури - ЗМІ

"Кучма хотів посадити Тимошенко значно більше, ніж Янукович. Я пам'ятаю, що тоді на розслідування справи Щербаня було кинуто найпотужніші сили, та нічого з цього не вийшло. У Кучми це не вдалося, у Януковича не вийде тим паче", - переконаний нардеп.

Політик також розповів, що коли перший раз розслідували справу щодо боргів ЄЕСУ, то екс-президент Леонід Кучма також кинув "найкращі та найпотужніші сили", аби там щось "накопати".

"Треба питати у тих, хто це знає, хто це все пам'ятає. Ці справи абсолютно безпідставні", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада тримає у заручниках американку, аби отримати свідчення проти Тимошенко - "Батьківщина"

Нагадаємо, що нещодавно заступник генпрокурора розповів про можливу нову справу проти Тимошенко: "У нас є протокол допиту свідка в Америці, який прямо заявив, що вбивство (народного депутата Євгенія) Щербаня було оплачено з рахунків Лазаренка і Тимошенко". Кузьмін уточнив, що інформація отримана в ході розслідування в США справи екс-прем'єра Павла Лазаренка. Євген Щербань був розстріляний в аеропорту Донецька в 1996 році; виконавцями вбивства визнані учасники банди Євгена Кушніра, який загинув в 1998 році.

У свою чергу, народний депутат Геннадій Москаль казав: "За моїми даними, через місяць ми почуємо ще одне звинувачення - ГПУ почне перевірку причетності Тимошенко до замаху на Лазаренка. Йдеться про вибух на трасі Київ-Бориспіль в 1996 році".

Зараз ви читаєте новину «Бажання посадити Тимошенко у Кучми було значно більшим, ніж у Януковича - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути