Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 16:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко переконана, що її хочуть знищити російські силові структури - ЗМІ

Тимошенко переконана, що її хочуть знищити російські силові структури - ЗМІ

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вважає, що російські силові структури хочуть її знищити, для чого ініціювали порушення проти неї кримінальної справи за перекладання боргів корпорації "Єдині енергосистеми України" (ЄЕСУ) на український бюджет.

"Російські силовики починають знищувати мене", - заявила Тимошенко в інтерв'ю. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на  газету "Известия".

"Я не дивуюся, що мене намагаються звинуватити в корупції не тільки українські, але й російські слідчі", - додала Тимошенко.

Разом з тим екс-прем'єр заявила, що вже зустрічалася з російськими слідчими з цього питання, яких цікавили розрахунки, які проводилися Україною з Міноборони Росії в 1996-1997 рр.. За словами Тимошенко, згідно з договором, ЄЕСУ постачала Міноборони РФ товари в оплату за російський газ. "Сума цього контракту - $ 750 млн. Я наполягаю, що ми поставили продукцію на $ 450 млн і за 3-4 місяці були готові видати решту. Але активи компанії було заарештовано, діяльність її в Україні паралізовано", - пояснила вона.

У той же час Тимошенко заявила, що українська сторона навмисно створює проблеми в розрахунках з російським оборонним відомством. "Україна штучно створила проблеми з розрахунками з Міноборони Росії. Я пропоную російській стороні звернутися до Леоніда Кучми, щоб він зняв арешт з активів Міноборони РФ в Україні. Як тільки це відбудеться, конфлікт буде вичерпано", - заявила політик.

Тимошенко також розповіла, що в неї є інформація про те, що українська влада хотіла вбити її, коли вона перебувала в ув'язненні. "Ми отримали повідомлення, що моє усунення було схвалено керівництвом. Мене намагалися отруїти. Мені мали дати отруєну воду. Адвокати мене попередили, що таке можливо. Я відмовилася від води. А потім з'ясувала, що й мої продукти, які я здавала в загальний тюремний холодильник, перепаковано по-новому. Їсти й пити я не наважувалася", - пояснила вона.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко переконана, що її хочуть знищити російські силові структури - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути