субота, 06 лютого 2016 11:35

Заяви про вихід із коаліції є "ритуальними танцями" навколо нового уряду - політолог

Заяви про вихід із коаліції є "ритуальними танцями" навколо нового уряду - політолог

Попри заяви партії "Батьківщина", "Самопоміч" про вихід із коаліції, вона найближчим часом не розвалиться. Заяви окремих представників цих партій всього лиш "ритуальні танці" навколо формування нового уряду. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Віктор Таран.

"Гучна заява партії Ляшка про вихід із коаліції так і залишилась лише заявою. Формально досі у більшості. Заяви "Самопомочі" про вихід із коаліції теж мають бути підкріплені процесуальними діями. Поки немає документів, які підтверджують вихід із коаліції. Тому всі ці заяви не що інше, як "ритуальні танці" навколо формування нового Кабінету міністрів. Ціна якого — посади в уряді й парламенті", - сказав Таран.

Він зауважив, якщо "Самопоміч" вийде з коаліції, то втратить посади голів комітетів у Верховній Раді.

"Але ж вони з комітетів не пішли в опозицію. Отже є в коаліції, владі, несуть солідарну відповідальність за дії уряду. Або ж нехай відмовляться очолювати три комітети, відкличуть підписи і переходять у опозицію", - наголосив експерт.

Політолог розповів, що зараз у фракції "Самопоміч" борються дві групи. Першу представляє Єгор Соболєв та Семен Семенченко. Вони налаштовані на продовження торгів навколо посад. По можливості - отримати нових міністрів. Олег Березюк і Олег Лаврик хочуть зберегти коаліцію. Та сама боротьба триває і в "Радикальній партії". Яка група переможе, так події й розвиватимуться, додав Таран.

Нагадаємо, фракції "Батьківщини" та "Самопомочі" відмовились працювати з чинним урядом Арсенія Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «Заяви про вихід із коаліції є "ритуальними танцями" навколо нового уряду - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути