понеділок, 23 грудня 2013 15:14

Зараз все буде триматися на грошах Путіна — Соскін

Зараз все буде триматися на грошах Путіна — Соскін
Олег Соскін Фото: vybory.online.ua

Економіст та політолог Олег Соскін прогнозує наприкінці січня наступного 2014-го року 10%-ву інфляцію, зокрема, дорожчатимуть харчові продукти.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Не сформований головний фінансовий план без якого держава не може функціювати. В принципі, тимчасово так можна жити, але не затверджено скільки буде доходів і за рахунок чого ці доходи будуть. Зараз буде все триматися на грошах Путіна. Це грудень, січень, лютий і наприкінці березня ці гроші закінчаться. З цих 15 мільярдів доларів на кінець січня вже залишиться тільки 9 мільярдів", - розповів економіст.

Соскін зазначив, що з російського кредиту 15 мільярдів доларів Україна має повернути 3 мільярди.

Три мільярди доларів має повернути Україна за попередні борги за газ у період з вересня по грудень. Не вистачатиме грошей на внутрішні потреби. Значить знову треба просити у Росії, щоб випустити євробонди, потім їх розмістити на міжнародній біржі, щоб ці гроші вже пустити на покриття видатків державного бюджету. Тобто повний абзац, фактично — це фінансовий колапс. Країна вже не має власних доходів, щоб фінансувати видаткові статті бюджету", - зауважив Соскін.

Експерт прогнозує підвищення цін на продукти.

"Після 19 січня почнеться інфляція. Дорожчатимуть всі харчові продукти на 10%. В першу чергу — це молочні продукти, сири, овочі, м'ясо, цукор. Також буде девальвація, яку ми вже бачимо у валютних пунктах — 8,30 доларів", - зауважив він.

Зазначимо, що доопрацьований проект державного бюджету на 2014 рік оприлюднений на сайті Верховної Ради. За прогнозами уряду, інфляція становитиме 4,3%. Парламент вирішив ухвалити в цілому законопроект про державний бюджет на наступний рік 16 січня. За таку постанову проголосували 246 депутатів. Згідно з постановою, депутати повинні подати свої пропозиції про внесення змін до документу до 8 січня.

Зараз ви читаєте новину «Зараз все буде триматися на грошах Путіна — Соскін ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути