пʼятниця, 28 листопада 2014 16:37

Запрошення іноземців до уряду назвали неоднозначним експериментом

Запрошення іноземців до уряду назвали неоднозначним експериментом
Фото: espreso.tv

 

Нардеп Ірина Геращенко емоційно сформулювала побажання президента щодо проведення урядом засідання у зоні АТО. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Президент та прем'єр разом мають діяти у вирішенні проблем на Донбасі. Координувати цю діяльність варто через РНБО. Бо є питання, за які відповідає Порошенко, за інші - Яценюк. Не треба робити із мухи слона і думати, що між ними почалося непорозуміння. В командах є люди, які зациклилися на цьому протистоянні. Тому з обох сторін чуємо різні заяви. Але важливим індикатором є те, що вчора обрали спікера та прем'єра. Ніхто нікого не кинув", - зазначив він.

Експерт вважає, що у вівторок парламент затвердить новий уряд. "Ми вже бачимо несподіванки у вигляді ідеї запрошення до Кабміну іноземців. Це неоднозначний експеримент із відповідними наслідками. Можемо мати як позитив, так і негатив від цього. Ефект може бути меншим, аніж очікують", - зауважив Фесенко.

"Взагалі іноземці можуть нам допомагати, але реформи повинні здійснювати наші міністри. Це питання відповідальності наших політиків перед громадянами. Ми опинилися у складній ситуації. Наші партнери намагаються компенсувати проблему нестабільності та протиріч. Але не треба це абсолютизувати. Якщо у нас будуть міністри з інших країн, то може виникнути спокуса, щоб завтра такі ж люди були на посадах президента та прем'єра", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Запрошення іноземців до уряду назвали неоднозначним експериментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути