вівторок, 22 травня 2012 13:37

Законом про реєстрацію за місцем фактичного проживання вводиться контроль за громадянами - Кармазін

Законом про реєстрацію за місцем фактичного проживання вводиться контроль за громадянами - Кармазін
Юрій Кармазін зробить все, щоб такі дурниці в Раді не приймалися. Фото: od-news.com

Необхідність реєстрації за місцем прописки щомісяця порушує Конституційне право громадян на вільне пересування.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін, коментуючи вчорашнє схвалення 250 голосами депутатів законопроекту N. 9289, яким внесені зміни в закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

"Це не вчора відбулося, це стара історія цей законопроект. Я хочу сказати, що це безглуздя. Це обмежує конституційне право громадян України на пересування і на свободу пересування. Це порушує Конституційні вимоги, порушує рішення Конституційного суду, який скасовує інститут прописки. Фактично, значить, ми знову посягаємо на свободу людини. Це обмеження перебування перебування людини в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці одним місяцем, це просто дурниця. Вона запроваджується для забезпечення неконституційного контролю за особою", - наголосив депутат.

За його словами, реєстрація має стосуватися лише іноземців та людей без громадянства, а не громадян України.

"Я не бачу майбутнього у цього закону. Він пройшов лише перше читання і не проголосований в цілому. Це хтось із регіоналів це зробив. Ще раз кажу, не хочу навіть обговорювати дурницю, де реєструватися, коли, бо це дурниці. Іноземці, особи без громадянства, будь ласка, вони мають реєструватися, пересуватися, мають відмічати місця, де вони мають бути і де не мають бути. Всі громадяни України мають бути необмежені в своїх пересуваннях. Приїхали ви, чи поїхали лікуватися, чи навчатися поїхали, ви нікому нічого не зобов'язані. Я все буду робити для того, щоб дурниці не приймалися до парламенту", - додав Кармазін.

Нагадаємо, у понеділок 250 депутатів проголосували за законопроект No.9289, яким внесені зміни в закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", поданий депутатом з фракції Партії регіонів Володимиром Олійником. Згідно з документом, люди, що знаходяться більше місяця за межами адміністративно-територіальної одиниці, мають обов'язково реєструвати своє місце перебування. У разі зміни адреси проживання громадянин або його законний представник повинні письмово повідомити про це орган реєстрації протягом десяти днів.

Зараз ви читаєте новину «Законом про реєстрацію за місцем фактичного проживання вводиться контроль за громадянами - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути