середа, 21 вересня 2016 16:22

Закон Савченко відновлює порядок, який існував у Радянському Союзі - Луценко

Закон Савченко відновлює порядок, який існував у Радянському Союзі - Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко просить народних депутатів доопрацювати "закон Савченко", який передбачає зарахування 1 дня в СІЗО за 2 дні позбавлення волі.

Про це глава ГПУ сказав на засіданні Антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Так званий закон Савченко дійсно становить велику загрозу. Цей закон відновлює порядок, який існував у Радянському Союзі до 1937 року. Я знайшов інструктивний лист НКВС, написаний системі ГУЛАГу скасувати день за 2 у так званих критиках (критих приміщеннях)", - розповів Луценко.

Він погодився, що перебувати у закритому приміщенні набагато важче, ніж на повітрі. Однак користуватися привілеями мають право не всі.

"Якщо людина не має належності до злочину щодо особистості - вбивство, зґвалтування, тяжкі тілесні ушкодження - спершу могла б скористатися цим законом. Хто йде за рецидивом, скоїв злочин проти особи - не мають користуватися такими пільгами. Це коригування буде гуманним", - вважає генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розкритикував "закон Савченко"

Як відомо, 26 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон авторства Надії Савченко про внесення зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими 1 день попереднього ув'язнення зараховують за 2 дні позбавлення волі. У кінці грудня він набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Закон Савченко відновлює порядок, який існував у Радянському Союзі - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути