пʼятниця, 18 березня 2016 08:55

Закон про електронні декларації чиновників набув чинності

Закон про електронні декларації чиновників набув чинності
Фото: ipress.ua

Сьогодні, 18 березня, набуває чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році".

Повний текст документа опублікований у газеті "Голос України" від 17 березня.

Нагадаємо, 15 березня був ухвалений закон про електронне декларування з поправками Президента Петра Порошенка.

Документ передбачає терміни перевірки декларацій: повна перевірка може проводитися у період здійснення чиновником своїх повноважень, а також протягом трьох років після її припинення.

Також будуть притягувати до кримінальної відповідальності чиновників, які у деклараціях применшили свої доходи на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати.

При цьому для чиновників, які внесли до декларації недостовірну інформацію, передбачається покарання у вигляді штрафу від 2,5 до 3,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів, 150-240 год. громадських робіт або позбавлення волі до 2 років.

Якщо подані в декларації дані відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати, передбачається штраф від 1 до 2,5 тис. неоподатковуваних доходів.

16 березня Президент Порошенко підписав закон.

Цим законодавчим актом чиновників зобов'язали декларувати майно протягом 60 днів після вступу закону в силу. Проте, згідно з пропозицією Президента, дозволяється впродовж семи днів після подання декларації подавати виправлений документ.

Зараз ви читаєте новину «Закон про електронні декларації чиновників набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути