середа, 24 квітня 2013 15:49

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко затягує розгляд справи у Євросуді?

Захист Тимошенко затягує розгляд справи у Євросуді?
Юлія Тимошенко. Фото: fotogaleri.ntvmsnbc.com

Захист Юлії Тимошенко свідомо затягує розгляд скарги екс-прем'єра у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ), неодноразово подаючи доповнення до справи.

Про це заявив керуючий партнер адвокатського об'єднання "Партнер" Павло Осадчий.

"За час перебування справи у суді (ЄСПЛ – ред.) захист екс-прем'єра неодноразово подавав доповнення до скарги. Причому щодо деяких доповнень очевидно була відсутня будь-яка необхідність чи доцільність їх розгляду саме з первинною скаргою. Вони могли б бути включені до скарги на вирок у кримінальній справі, що набрав чинності, в той час як зараз мова йде лише про скаргу на незаконність переслідування в кримінальному порядку та затримання", - відзначив юрист, якого цитує видання "Закон і Бізнес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пшонки кажуть, що він не обіцяв силою везти Тимошенко на суд

Він нагадав, що скарга Тимошенко щодо незаконності її переслідування була подана в ЄСПЛ ще влітку 2011 року і була прийнята до розгляду за прискореною процедурою.

Осадчий зауважив, що в березні 2013 року Сергій Власенко подав у Євросуд доповнення до скарги своєї підзахисної Юлії Тимошенко про тиск на її захисників – щодо позбавлення його депутатського мандата.

"Подача будь-яких додаткових матеріалів автоматично збільшує термін розгляду справи, оскільки суд зобов'язаний повідомити другу сторону про новоподані документи, надавати термін для пояснення іншої сторони і проводити додаткове вивчення поданих матеріалів. Така комунікація забирає багато часу і останні півроку не дає можливості завершити процес розгляду скарги", - констатував юрист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада розуміє тільки мову сили і тиску, тому Європа має говорити з нею більш жорстко - нардеп

Він також акцентував, що доповнення скарги екс-прем'єра питанням про позбавлення Власенка депутатського мандата жодним чином не посилює позиції Тимошенко за поданою первинно скаргою, а лише відтягує дату оголошення вердикту.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко затягує розгляд справи у Євросуді?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути