пʼятниця, 24 червня 2011 10:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко не хоче задихнутись у Печерському суді

Захист Тимошенко не хоче задихнутись у Печерському суді

Захисник екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявляє, що має намір подати клопотання про зміну приміщення, де проходить розгляд "газового справи".

"Перше клопотання, яке ми заявимо після перерви, - це клопотання про допуск преси, оскільки не всі представники преси, наскільки я розумію, змогли потрапити до зали судового засідання. Другим клопотанням ми попросимо, щоб все-таки суд, з причини величезного інтересу до цієї справи, знайшов нормальне приміщення, де могли б, можливо не всі, але нормальна, велика кількість людей слухати цю справу", - сказав Власенко журналістам у перерві судового засідання.

Депутат підкреслив, що засідання відбувається у складних умовах: практично все приміщення забито людьми. "Практично всі сидять один в одного на голові. Люди стоять настільки щільно, що учасники судового процесу не мають можливості встати, даючи пояснення суду", - сказав він.

Раніше посол Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра назвав "нелюдськими" умови, в яких проходить судове засідання. Його пряма трансляція дозволяє усім переконатися на власні очі, в яких умовах воно проходить. На двох столах, що стоять впритул, один навпроти одного сидять Тимошенко зі своїм захистом з одного боку та представники звинувачення - напроти них. Вони оточені журналістами, фотографами та телеоператорами, чути щосекундні клацання камер.

Стіл суддів охороняється представниками спецпідрозділу МВС. Суддя, представники звинувачення, обвинувачувана та захист кажуть без мікрофонів, тому говорять на підвищених тонах; чутність в залі погана.

Температура в залі судових засідань дуже висока, вентиляції немає, вікна заґратовані, кватирки відчинені, двері відкриті. Суддя, а також багато присутніх обливаються потом, усім важко дихати.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко не хоче задихнутись у Печерському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути