четвер, 23 червня 2011 17:20

Влада боїться, що через арешт Тимошенко посвариться із Заходом?

Влада боїться, що через арешт Тимошенко посвариться із Заходом?

Справу лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко будуть навмисно затягувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Можливо, це тільки перший етап довготривалого судового марафону. До суду будуть передавати інші судові справи, якимось чином їх об'єднувати. Влада може розтягнути це задоволення, щоб до суду над Тимошенко звикли, як до її походів в Генпрокуратуру", - сказав експерт.

За його словами, влада намагається зменшити резонанс від цієї справи.

"Наприклад, справа розглядається влітку, коли людям не до політики, і думають вони тільки про відпустки. Відповідно, увага до цієї справи і можливий суспільний резонанс вже буде меншим. Крім того, паралельно розглядатимуться інші судові справи - справа проти Леоніда Кучми, зараз відновили справу проти Миколи Мельниченка тощо", - відзначив політолог.

Суд над Тимошенко навряд чи вагомо підійме її рейтинг, вважає експерт.

"Зараз у суспільстві велика недовіра не тільки до влади, але і до опозиції. А Тимошенко серед лідерів за рівнем недовіри. Соціологи фіксують незначне підняття її  рейтингу, але фактично в межах соціологічної похибки. Кількість же тих, хто не довіряє Тимошенко, залишається незмінною. Підійняти рейтинг Тимошенко може тільки її арешт - тоді, можливо, слід очікувати хвилю співчуття і якийсь зріст рейтингу", - зауважив Фесенко.

Разом з тим, на його думку, влада боїться не цього - якщо посадити Тимошенко за ґрати чи винести суровий вирок, то це суттєво погіршить відносини із Заходом.

"Влада буде шукати компромісний варіант. Тимошенко може отримати умовний вирок, який виключить її з електоральних процесів. Але ж вона залишиться на свободі, і підстав для різкої критики і гучних кампаній на захист Тимошенко буде менше, ніж у випадку її арешту", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Влада боїться, що через арешт Тимошенко посвариться із Заходом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути