вівторок, 02 квітня 2013 14:24

Захисники Луценка завчасно звернулися до ЄСПЛ, бо втомилися чекати на касацію

Захисники Луценка завчасно звернулися до ЄСПЛ, бо втомилися чекати на касацію
Фото: www.pravda.com.ua

Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подали до Європейського суду з прав людини, не дочекавшись рішення по касації, бо всі строки на розгляд касаційної скарги було вичерпано.

Про це журналістам сказав адвокат екс-міністра Олексій Баганець під час перерви у судовому засідання щодо розгляду касаційної скарги по першому вироку Луценка.

"У нас було більше ніж достатньо приводів прийти до висновку, що всі національні засоби захисту прав Луценка вичерпані. Та й Вищий спеціалізований суд не призначив розгляд справи протягом трьох місяців — а це був крайній термін. Він не призначав розгляд більше 7 місяців. І це проблеми Вищого спеціалізованого суду, а не засудженої людини, яка чекає на справедливу сатисфакцію,тобто скасування незаконних рішень, які відносно неї приймалися", - пояснив адвокат подання до ЄСПЛ без рішення останньої української інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не Брейвік, я не вбивав десятки людей" - Луценко

Баганець додав: "Тому ми скористалися правилом, яке передбачено регламентом ЄСПЛ: коли вичерпані всі національні засоби захисту, а подальше звернення до касаційної суду є неефективним, то ми подали до Європейського суду, де кінцевим рішенням було рішення апеляційної інстанції".

Водночас, Баганець не виключає, що розгляд справи в Євросуді можна очікувати вже найближчим часом

"Згідно вимоги регламенту ЄСПЛ, Євросуд розглядає будь-яку заяву протягом 2-4 місяців. Може бути і швидше, як наприклад по Власенку. Але там немає таких строків, як передбачено у КПК України. Там строки розумні", - пояснив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Захисники Луценка завчасно звернулися до ЄСПЛ, бо втомилися чекати на касацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути