вівторок, 02 квітня 2013 10:27

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко обурився, що його посадили до скляної "кімнати"

Луценко обурився, що його посадили до скляної "кімнати"
Юрій Луценко. Фото: radiosvoboda.org

Вищий спеціалізований суд України почав судове засідання у справі щодо розгляду першої касаційної скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Луценка доставили до суду, однак на засіданні він перебуває у скляній "кімнаті" для засуджених. З приводу цього Луценко вислови своє обурення, оскільки за його словами, він нічого не чує, і не має змоги спілкуватися із захистом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба охороняти. Зараз опозиція прийде" - Раду стереже "Беркут"

"За КПК, за яким мене судять, такого не може бути. Це тільки за старим КПК таке було. Я не можу спілкуватися із своїми адвокатами", - наголосив він.

Після цього, він оголосив клопотання про відвід судді. Причиною для цього, за його словами, є перш за все, відтягування розгляду касаційної скарги та незрозуміле жеребкування при призначенні судді. "Я маю право на суд в розумні терміни", - обурився він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим мером Києва має стати народжений у столиці — екс-нардеп

Зазначимо, що журналістів до зали засідання не пустили, а лише до конференц-залу, де засідання транслюється на екранах.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Суть обвинувачень зводиться до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його до департаменту оперативної служби. Крім того, суд визнав винним екс-голову МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" в 2008-2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Луценко обурився, що його посадили до скляної "кімнати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути