пʼятниця, 21 вересня 2012 21:53

Захід вже зробив собі кредо на питанні звільнення Тимошенко – Волошин

Захід вже зробив собі кредо на питанні звільнення Тимошенко – Волошин
Фото: tsn.ua

Керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин нарікає, що в оцінках правової ситуації в Україні західні політики керуються в першу чергу емоціями.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи поздоровлення новообраного президента Франції Франсуа Олланда Віктору Януковичу з Днем Незалежності, у якому він вказав, що Україна більше року тому зійшла з демократичного шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович готовий заплатити Росії $400 млн, щоб посадити Тимошенко ще на 12 років — Власенко

Водночас Волошин наголошує, що на користь Україні може піти тільки "позитивний тиск" Заходу, але аж ніяк не емоції.

"Хочу зазначити, що Українська правда надрукувала це повідомлення, користуючись законом про доступ до публічної інформації, прийнятим нещодавно. Та ж Юлія Тимошенко свого часу не допускала на переговори навіть посла України, тільки для того, щоб тодішній президент Ющенко не знав, про що вони ведуть переговори. Незалежно від імені президента, є речі, через які Україна змінюється на краще. Позитивні сигнали тиску, які надходять від ЄС, вони мають свою дію – змінюють країну на краще", - зазначив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення суду щодо ЄЕСУ свідчить про страх влади перед Тимошенко - Турчинов

"Те, що відбувається зараз, - додав Волошин, - це емоції, які спричинені однією простою причиною:  західний істеблішмент зробив собі фактично  вже кредо на питанні звільнити Тимошенко. Українська влада постійно повторює позицію, яка не змінюється вже тривалий час – є суди. Якщо не вистачить українських, є Європейський суд з прав людини. Тут не може бути діалогу, бо це діалог між тими хто хоче, щоб звільнили Тимошенко і тими, хто не має повноважень її звільнити".

 

Зараз ви читаєте новину «Захід вже зробив собі кредо на питанні звільнення Тимошенко – Волошин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути