пʼятниця, 21 листопада 2014 02:55

Захід повинен діяти щодо Росії превентивно - Коморовський

Захід повинен діяти щодо Росії превентивно - Коморовський
lenta-ua.net

Захід повинен діяти на випередження агресії Росії в Україні. Про це в п'ятницю під час Варшавського безпекого форуму (Warsaw Security Forum 2014) заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає власний кореспондент "Укрінформу" в Польщі.

"Настав час, коли треба зрозуміти: недостатньо лише реагувати на російські дії в Україні, а потрібно протидіяти їм заздалегідь", - зазначив Коморовський.

Він підкреслив, що події в Україні означають завершення певного етапу.

"Ймовірно, зміни, які сталися в безпековому середовищі, є тривалими або довготривалими і з цим потрібно рахуватися", - наголосив президент РП.

На його думку, країни Заходу повинні спільно формувати стратегічний фундамент політики безпеки, оскільки без цього йому загрожує лише реагування на зміни, які диктує "хтось інший за зовсім іншим сценарієм".

Коморовський констатував, що Росія зараз керується логікою минулих часів, коли сильніший диктує свої права слабшому.

"Ідейним фоном нинішнього конфлікту в Україні є повернення риторики минулого століття, часів, коли Польща, а також багато країн нашого регіону були частиною радянської імперії. Повернення до логіки сфер впливу, права сильнішого і безумовної, імперської домінації над слабшими, які зобов'язані бути послушними сателітами - це для нас не нове. З нами самими так було 25 років тому", - наголосив президент Польщі.

Утім, він зауважив, що необхідно утримувати діалог з Росією, але "не маючи ілюзій, що це принесе швидкі і позитивні зміни".

Зараз ви читаєте новину «Захід повинен діяти щодо Росії превентивно - Коморовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути