понеділок, 05 вересня 2016 13:20

Захід не пішов на змову з Путіним щодо України - експерт-міжнародник

Захід не пішов на змову з Путіним щодо України - експерт-міжнародник
islam.in.ua

Перемовини на саміті "Великої двадцятки" в Китаї між лідерами Франції, Німеччини, США та Росії провалилися через те, що Захід не погодився усунути Україну від обговорення врегулювання ситуації на Донбасі.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт-міжнародник Олександр Хара:

"Путін розраховував у Китаї усунути Київ від перемовин щодо Донбасу та вирішувати все безпосередньо з Берліном, Вашингтоном та Парижем. Сподівається, що так йому він простіше домовиться із Заходом та виб'є собі вигідні умови. Але західні лідери не можуть собі дозволити так відкрито усунути Україну від столу переговорів. Адже такої підступності їм не вибачить суспільна думка в їхніх країнах. Меркель, Обама та Олланд мають абсолютно чітку позицію: жодних змов за спиною України".

Єдиний можливий шлях розв'язання конфлікту на Донбасі - виведення російських військ та відновлення українського суверенітету над окупованими територіями, вважає експерт.

"Звичайно, що це повністю суперечить тому, що очікує від них Путін, тому переговори провалилися". - сказав Хара.

"Результати цього саміту для України швидше позитивні. Наші західні партнери не погоджуються на злочинну змову з Путіним. Вимагають продовження роботи над Мінськими угодами в Нормандському форматі. Путінський план змови з Заходом щодо України провалився, боротьба на дипломатичному фронті триває", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нормандська четвірка збереться найближчим часом

Нагадаємо, 4-5 серпня в китайському Ханчжоу відбувається саміт "Великої двадцятки". Тема врегулювання конфлікту на сході України - одна з головних на щорічному форумі найбільших економік світу. На полях саміту лідери Франції, Німеччини, США провели переговори з російським президентом Володимиром Путіним, обговоривши шляхи вирішення війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Захід не пішов на змову з Путіним щодо України - експерт-міжнародник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути