четвер, 18 липня 2013 15:06

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Захарченку не сподобався революційний закон про міліцію

Захарченку не сподобався революційний закон про міліцію
Фото: file.liga.net

В опозиції розробляють революційний закон "Про міліцію", однак міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко з ним не погоджується.

Як повідомляє кореспондент, про це повідомив "ударівець" Сергій Каплін під МВС.

"У цьому законопроекті прописано, що треба зробити безпрецедентний контроль над міліцією. Наступна вимога — це те, щоби кожен міліціонер та члени його родини звітували про свої доходи, щоби ми чітко бачили як зростають статки цих людей після того, як вони обіймають ці посади. Ми запропонували в концепції цього закону. Вона є в резолюції мітингу. Я думаю, що всі з нею погодяться", - розповів він.

Окрім того, політик сказав, що в концепції прописано звернення до всіх експертів,аби вони приєдналися до вдосконалення цього законопроекту: "Ми хочемо прислухатися до думки кожного громадянина, бо українці сплачують 16 мільярдів гривень податків, аби утримувати міліцію, тому вони мають право сказати, яка міліція їм потрібна, і наскільки ефективно вона має працювати. Вони мають право на захист, який сучасна міліція їм не надає".

Він також наголосив, що тоді, як ВР буде ухвалювати цей законопроект, під будинком парламенту буде новий Майдан, бо люди підтримають цю ініціативу. "Зараз ми маємо нанести удар по цій системі. Перший удар — Захарченко має піти, бо Врадіївка — не поодинокий випадок. Міністр має піти, і це має бути сигналом для міліції. Це наш порятунок, аби міліціонери зрозуміли, що вони мають згорнути свою злочинну діяльність".

Він додав, що він запропонував міністру цей законопроект, проте той сказав, що реформувати правоохоронні органи треба не "революційним, а еволюційним шляхом".

Зараз ви читаєте новину «Захарченку не сподобався революційний закон про міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути