вівторок, 23 серпня 2011 08:59

Затриманим націоналістам -"терористам" показали їхні акції та сцени педофілії

Затриманим націоналістам -"терористам" показали їхні акції та сцени педофілії

Служба безпеки України затримала ще одного активіста Соціал-національної асамблеї (СНА) Володимира Шпару через підозру у підготовці теракту. Згодом з-під варти на волю були випущені чотири націоналісти.

Як повідомили Gazeta.ua у Соціал-національній асамблеї, допити над затриманими велись вночі. За словами представників СНА, затриманих націоналістів під час допитів били і вимагали дати покази проти себе.

"Затриманим не дозволяли робити телефонні дзвінки та не повідомляли про них їхнім родинам. Адвокатів до них не допускали. Затриманих били і вимагали дати покази проти себе та організації. Зі сторони службовців СБУ йшли постійні погрози", - заявили у СНА.

За словами соратників підозрюваних, у трьох затриманих є малолітні діти - від 2 місяців наймолодшій і до 1,5 року найстаршій.

"Їхні дружини з дітьми готові взяти участь у прес-конференції. Готується скарга до Генпрокуратури", - додали у СНА.

Крім того, в організації уточнили, що був затриманий ще один активіст Соціал-національної асамблеї та "Патріот України" Володимир Шпара прямо біля під'їзду свого будинку.

Разом з тим, о 4:20 ранку з під арешту було звільнено співзасновника спортивного товариства "Соловей" ім. Романа Шухевчича Віталія Зателепу.

Як розповів Зателепа, окрім всього на допитах йому були пред'явлені DVD-диски, на яких в перемішку з акціями "Патріота України" були змонтовані сцени педофілії та інструкції з вибухової справи.

"Навіть співробітникам СБУ стало зрозуміло, що педофілія і "Патріот України" речі несумісні, і це елементарна підстава", - зауважив Зателепа.

Крім того, о 5:20 з під арешту були звільнені депутат Васильківської міської ради Сергій Бевз, член виконкому СНА Володимир Шпара, а о 5:35 - Максим Бандаренко . На цей час під вартою перебуває ще один боєць організації.

"Оперативність дій націоналістів, чесних журналістів та неспроможність ворогів не дали змогу ворогам сфабрикувати справу втиху", - резюмували у СНА.

Як відомо, 22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали кількох активістів організації "Патріот України", які 24 серпня начебто планували здійснити вибух у Києві або передмісті. У Соціал-національній асамблеї, членом якої є "Патріот України", заявили, що в приміщенні офісу була виявлена ??фальшива листівка, складена провокаторами від імені СНУ, із погрозою фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Затриманим націоналістам -"терористам" показали їхні акції та сцени педофілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути