понеділок, 08 квітня 2013 13:47

За українофобські заголовки кримські газетярі отримали кримінальну справу

Кримська міліція проводить досудове розслідування за фактами публікації в газеті "Крымская правда" матеріалів, які ображають національну гідність українців та розпалюють міжнаціональну ворожнечу. Про цей йде мова у відповіді начальника ГУ МВС України в АРК Михайла Слєпаньова народному депутату від ВО "Свобода" Едуарду Леонову, копія якої є у розпорядженні Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" закликала бойкотувати "підручник Табачника"

Начальник главку повідомив, що співробітники Залізничного райвідділу міліції Сімферополя внесли звернення нардепа до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі проводиться слідство. Пан Слєпаньов також повідомив, що працівники кримського Главку міліції провели профілактичну бесіду з головним редактором газети Михайлом Бахарєвим "для глибшого вивчення матеріалів, які публікуються, з метою недопущення розміщення образливих статей, у тому числі таких, які порушують рівноправ'я громадян залежно від їх расової, національної приналежності або релігійних уподобань".

 

Народний депутат ще у лютому написав заяву на ім'я Генерального прокурора України з приводу публікації у газеті антиукраїнських матеріалів. Обурення депутата викликали заголовки "С хохлами каши не сваришь" (у статті йде мова про блокування трибуни ВРУ) та "Бесславные ублюдки живут лучше героев" (про законопроект пана Леонова щодо державних гарантій воїнам ОУН-УПА).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" звинуватила Колесніченка в провокації з антисемітськими листівками

Парламентар вважає, що дії редакції не тільки ображають національні почуття українців, але й підпадають під ст. 161 Кримінального кодексу України: порушення рівноправності громадян залежно від їх расової національної належності або ставлення до релігії.

Зараз ви читаєте новину «За українофобські заголовки кримські газетярі отримали кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути