пʼятниця, 13 грудня 2013 23:39

За розгін Євромайдану трьом високопосадовцям буде висунуто звинувачення - Лукаш

За розгін Євромайдану трьом високопосадовцям буде висунуто звинувачення - Лукаш
Олена Лукаш. Фото: 24tv.ua
Трьом високопосадовцям найближчим часом буде пред'явлено звинувачення у зв'язку з подіями в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві, заявляє міністр юстиції України Олена Лукаш.

"Найближчим часом троє високопоставлених чиновників отримають відповідні процесуальні документи і будуть звинувачуватися в скоєнні цього злочину", - сказала Лукаш в ефірі "Шустер Live" в Києві в п'ятницю.

Вона не уточнила, хто саме ці чиновники, додавши, що, на її думку, також правоохоронці повинні розслідувати заклики до повалення конституційного ладу в країні.

Як повідомлялося, 21 листопада уряд України вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. В цей же день, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі Угоду не було підписано. Близько 4 години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з Майдану Незалежності. Тоді повідомлялося про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгоном Евромайдана шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

1 листопада на " народне віче", організований опозицією, вийшли сотні тисяч українців. Незважаючи на заборону суду проводити акції на Майдані незалежності, Європейській площі та біля будівель центральних органів влади, люди заполонили Майдан. У ці ж дні мітингувальники зайняли будівлі київської мерії, Будинку профспілок, встановили намети на Майдані Незалежності.
Зараз ви читаєте новину «За розгін Євромайдану трьом високопосадовцям буде висунуто звинувачення - Лукаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути