вівторок, 07 червня 2011 16:52

За російську мову Колесніченку платять "мзду" - Мовчан

За російську мову Колесніченку платять "мзду" - Мовчан

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко хоче, аби російська мова була "вєздє". Йому за це "вєздє" платять "мзду".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від групи "Реформи заради майбутнього", член Комітету ВР з питань культури та духовності Павло Мовчан, коментуючи проект постанови Колесніченка "Про проголошення в Україні 6 червня Днем російської мови".

"А чому російської, а не татарської, гагаузької, польської чи івриту? Що з того, що російська мова - друга у повсякденному вживанні в Україні?" - зазначив Мовчан.

Він нагадав, що 6 червня президент Росії Медведєв відвідав урочисті заходи на честь Дня народження російського поета Олександра Пушкіна.

"Тому у російській державі цей день оголошений Днем російської мови. Це цілком логічно у Росії. Але яке ми маємо відношення до цього? У нас своя державна мова, є свої проблеми державної мови, так само, до речі, як і в Росії", - наголосив парламентарій.

За його словами, не можна увесь час "підігрувати і підспівувати" сусідам.

"Ми уже хором співали і "ля", і "до". Уже доспівались, що маємо 500 доларів за російський газ", - підкреслив Мовчан.

На його переконання, ініціатива Колесніченка зрозуміла.

"Це не лише його позиція, як людини з команди Затуліна - це його обов'язок робити подібні постанови", - зауважив нардеп.

Мовчан пообіцяв, що як депутат, який відповідає за мовні питання у Комітеті ВР з питань культури та духовності, наведе своїм колегам серйозні аргументи для того, щоб не рекомендувати цю постанову парламенту.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови "Про проголошення в Україні 6 червня Днем російської мови". Автором документа є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «За російську мову Колесніченку платять "мзду" - Мовчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути