неділя, 15 липня 2012 17:50

Спецтема: Луценко за ґратами

За півтори року Луценко у СІЗО прочитав 205 книг

За півтори року Луценко у СІЗО прочитав 205 книг
Список книг, які прочитав екс-міністр, буде опублікований. Фото: gazeta.ua

За 18 місяців ув'язнення в київському СІЗО екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прочитав 205 книг.

"Наразі Луценко склав список із 200 книжок. І зробив свої позначки. Є чотири рівня книг. Серед них є ті книги, які його не вразили, є суто інформативні. Наприклад, історія певної країни, але вона не цікаво викладена. А є література, яка йому припала до душі і такі книги Юрій Луценко вже не раз перечитував", - розповіла прес-секретар "Народної Самооборони" Лариса Сарган в коментарі УНН.

За її словами, чи не найбільше вразив екс-міністра двотомник Черчилля. У цьому виданні, зазначила вона, Луценку сподобались влучні висловлювання цього відомого британського політика.

"Вразила його, серед іншого, "Конец и вновь начало" Льва Гумільова – як книга для тих, хто хоче зрозуміти природу історичних подій. Вкотре Луценко перечитав "Сандро із Чегема" Фазіля Іскандера – це суміш мудрості, іронії та життєлюбства", - сказала вона.

"Поки Юрій Луценко передав мені список із прочитаних книг, це тривало три дні, то він встиг ще прочитати 5 книжок. Тобто, процес читання у Луценка не зупиняється", - додала Сарган.

Вона повідомила, що після того, як список книг, які прочитав Луценко, буде опубліковано, екс-міністр запрошує до дискусії щодо їхньої оцінки.

Нагадаємо, Печерський райсуд вже визнав Луценка винним за двома епізодами кримінальної справи (працевлаштування його водія та відзначення Дня міліції) і засудив його до 4 років позбавлення волі. Але поки не буде винесено вирок щодо третього епізоду, пов'язаному з отруєнням Віктора Ющенка, він залишатиметься в СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «За півтори року Луценко у СІЗО прочитав 205 книг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути