пʼятниця, 20 грудня 2013 15:46

За підняття прапора ЄС у Черкасах судять активіста Євромайдану

За підняття прапора ЄС у Черкасах судять активіста Євромайдану
Фото: radiosvoboda.org

Наразі у Соснівському районному суді Черкас вирішують, яку міру запобіжного захисту обрати активісту черкаського Євромайдану Максиму Булатецькому, передає кореспондент Gazeta.ua.

Проти Булатецького відкрили кримінальне провадження за порушення громадського порядку та перешкоджання діям міліції після того, як 11 грудня він, разом із активістами, підняв прапор Євросоюзу на флагштоці біля будівлі міської ради. Тоді кілька десятків міліціонерів перешкоджали це зробити.

Сьогодні на 13.00 було попереднє засідання, проте воно не відбулося, так як про нього Булатецькому повідомили о 12-й. Тому засідання перенесли на 15.00.

Слідчий просить у суду обрати таку міру запобіжного заходу як заборона виїзду. Також за цим проханням Булатецький має віддати закордонний паспорт і паспорт громадянина України, не відвідувати мітинги, марші, пішу ходу та будь які інші громадські заходи.

Максим Булатецький звернувся до судді, щоб таку міру запобіжного заходу не обирали, так як він нікуди виїжджати не збирається.

Заступник мера Черкас Павло Карась, який також був присутнім під час підняття прапора ЄС, висловив бажання взяти Булатецького на поруки, але суддя відмовив йому у цьому. Наразі суддя вийшов у дорадчу кімнату, за півгодини має сказати своє рішення.

У місцевому політикумі говорять, що це початок репресій проти активістів Євромайдану у Черкасах.

Зараз ви читаєте новину «За підняття прапора ЄС у Черкасах судять активіста Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути