четвер, 17 вересня 2015 08:50

За позбавлення Росії права вето в ООН підписалися вже 73 країни - дипломат

За позбавлення Росії права вето в ООН підписалися вже 73 країни - дипломат

Вже 73 країни підтримали ініціативу про обмеження права вето Російської Федерації в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Наці. Про це у Twitter написав постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв.

Як повідомлялося раніше, ООН покарає Росію за зловживання правом вето. Позбавлення РФ цього права в ООН підтримали 67 країн.

Нагадаємо, Петро Порошенко висловив переконання, що Російська Федерація має позбутися права вето у тих конфліктах, в яких є учасником.

Раніше Малайзія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Україна представили Раді безпеки ООН проект резолюції і статуту міжнародного трибуналу щодо трагедії малайзійського літака над Донбасом. Росія, користуючись правом вето, заблокувала ухвалення цієї резолюції.

Згодом глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Україна і ООН знайшли метод обійти вето Росії щодо трибуналу у справі рейсу МН-17.

Зараз ви читаєте новину «За позбавлення Росії права вето в ООН підписалися вже 73 країни - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути