вівторок, 15 січня 2013 12:45

За день до вироку активіст "Чорного комітету" організовував марш на підтримку Павліченків

За день до вироку активіст "Чорного комітету" організовував марш на підтримку Павліченків
За графіті з Януковичем активістам дали по два роки. Фото: chorkom.info

Чотирьох симпатиків патріотичного руху "Чорний комітет" засудили на реальні терміни за виготовлення та малювання трафаретів із зображенням президента Віктора Януковича із простреленою головою.

Проте, активісти не згодні із вироками, тому подаватимуть апеляційні скарги. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів координатор "Чорного комітету" Богдан Тицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для політв'язнів Ірод під Лук'янівським СІЗО заговорив голосом Януковича

"Михайло Писарцов та Дмитро Данілов уже знаходилися у СІЗО. Ігоря Ганенка вчора із приміщення Сумського суду під конвоєм доправили у ізолятор. Слідство тривало вже більше року. Ігор Ганенко перебував на підписці про невиїзд. Ніхто навіть не міг подумати, що будуть такі наслідки. Володимир Никоненко навчається і працює у іншому місті, він не мав змоги бути присутнім на суді. Вийшло так, що він дізнався про вирок уже постфактум", - розповідає він.

За словами керівника руху, усім хлопцям близько 20 років. Вони не були активістами руху, проте симпатизували йому.

"Цікаво, що ще позавчора Ігор Ганенко організовував марш на підтримку Павліченків у Сумах. Можливо, це також могло якось вплинути, бо там було кілька сотень людей. Никоненка, на щастя, ще не затримали. Але обов'язково затримають, якщо він не встигне вчасно подати апеляцію", - припускає Тицький.

Активіст каже, що двох хлопцям, які вже сиділи у СІЗО, накрутили крім трафаретів ще й інші справи.

"Усім їм шиють статтю 260 частина 2 Кримінального кодексу. Це хуліганство. Володимира засудили просто за трафарети. Їх накривали усіх чотирьох разом. Іншим хлопцям понавішували усього підряд, повибивали із них зізнання, щоб понакручувати більший термін. Першопричиною, я переконаний, були самі трафарети", - розповідає він.

Ігоря Ганенка, коли почалося слідство, у міліції били. Після цього хлопець був змушений лікуватися.

"Ганенка затримували більше року тому. Він неодноразово писав заяву, що піддавався тиску слідчих, його били. Після цього він певний період лежав у лікарні. Не міг ходити, бо його били по ногах. Тепер має проблему з ногами. Міліція вміє бити так, щоб не лишати синців, але тоді вони певно перестаралися", - припускає Тицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За графіті з Януковичем активісти отримали по кілька років в'язниці

Зараз активісти "Чорного комітету" збираються зі силами і обіцяють усіма силами захищати своїх симпатиків.

"Ми безумовно будемо проводити акції на підтримку хлопців. Зараз намагаємося скоординувати свої дії з іншими групами, які висловили своє бажання долучитися до підтримки. Ми писали активістам смс-ки на телефони, з проханням долучатися до підтримки, щоб це отримало широкий розголос. Пройде день-два, ми зберемося, розберемося, як утримують хлопців, передамо обов'язково передачки. Акцію будуть обов'язково, і вже найближчим часом", - пообіцяв координатор.

За заявою "Чорного комітету", Писарцов та Данилов отримали 2 роки позбавлення волі, Ганненко – 1,8 року позбавлення волі, Никоненко – 1 рік трудової колонії.

Зараз ви читаєте новину «За день до вироку активіст "Чорного комітету" організовував марш на підтримку Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути