середа, 04 грудня 2013 13:41

За блокування влади на місцях порушують кримінальні справи

За блокування влади на місцях порушують кримінальні справи
Фото: korrespondent.net

В Україні на місцевому рівні почався процес заведення кримінальних справ за фактом перешкоджання роботі державних чиновників під час проведення протестних акцій.

Сьогодні начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук заявив, що вчора 60 працівників Волинської ОДА не змогли потрапити на свої робочі місця через пікет мітингувальниками Волиньради. Вони написали відповідні заяви, - пише Волинська правда

Про це йшлося на сесії Волиньради.

Було порушене кримінальне провадження за статтею № 341. Слідчі перевіряють цю інформацію за допомогою камер, котрі встановлені біля ОДА. "Державні органи мають працювати", – сказав Терещук і додав, що забезпечення громадського порядку – це його робота. Депутат Волиньради Ігор Гузь зауважив, що ці заяви були написані під шантажем. Терещук заперечив, що слідчі не брали заяви під тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров натякнув, що за погроми каратимуть простих громадян

"Ви ламали двері", – сказав Терещук до Гузя про вчорашні події пікетування приміщення Волинської ОДА.

Зауважимо, що охорону громадського порядку біля Волинської ОДА забезпечують 210 правоохоронців. Також у дворі Волинської ОДА стоять кілька автозаків для "тітушок", якщо вони з'являться і будуть провокувати людей.До слова, з 30 листопада по 3 грудня 2013 року міліція відкрила 53 кримінальні провадження.

Про це повідомляє Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ на сторінці відомства у Facebook.

"Всього з 30 листопада по 3 грудня цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 53 події", - йдеться у дописі.

"В ході розслідування цих проваджень встановлено, що всі правопорушення, головним чином, відбувалися біля адміністративних будівель - Українського дому, Будинку профспілок, Київської міської державної адміністрації, а також біля пам'ятника Леніну", - зазначають правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «За блокування влади на місцях порушують кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути