субота, 29 травня 2010 11:52

З Цушком у соціалістів з'явиться якась перспектива

З Цушком у соціалістів з'явиться якась перспектива

Заступник директора Агенства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що можливе обрання міністра економіки Василя Цушка лідером Соціалістичної партії позитивно вплине на подальші перспективи цієї політичної сили.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Цілком логічно, що на цю посаду пропонують Цушка. Він найвпливовіший соціаліст, який займає зараз найвищу посаду. Мороза треба було давно відправляти на політичну пенсію. Це було лише питанням часу. Семенюк-Самсоненко після конфліктів з Морозом уже не могла претендувати на лідерство у партії. Рудьковський дещо відійшов від політичних справ. Тому Цушко єдиний шанс на збереження для СПУ якогось політичного майбутнього.

Звісно, в середині партії можуть виникнути певні протиріччя, але здоровий прагматизм має взяти гору. При прийняті рішення про призначення Цушка головою партії, соціалісти керуватимуться тим, що з ним у СПУ з'являться якісь перспективи. Які практично вже зникли, і яких ще вчора не було зовсім", - вважає Голобуцький.

Щодо того, які саме перспективи можуть з'явитися у СПУ після обрання Цушка головою, Голобуцький зазначив наступне:

"З'явиться певний ресурс, з'явиться, можливо, якийсь інтерес з боку місцевих еліт до цієї політичної сили. Крім того, у нас є з десяток непарламентських партій, які можуть і мають перспективи підійти до 3 % бар'єру і подолати його. Тому для соціалістів призначення Цушка буде плюсом.

Не треба забувати, що скоріш за все у цьому році відбудуться місцеві вибори і СПУ може з Цушком, якщо і не покращити, то принаймні спробувати зберегти результат, який вони отримали на місцевих виборах у 2006 році. Хоча це їм і важко буде зробити. Ще один момент це - можливі позачергові парламентські вибори, які вигідні "регіоналам". Соціалісти більш прагматичні і більш ідеологічно розбалансовані. Вони є не настільки догматичними союзниками, ніж ті ж самі комуністи. Соціалісти завжди були більш поміркованіші. Мороз ніколи не виступав проти приватної власності, євроінтеграції і т.д. Вони не виступають проти багатьох речей, без яких просто неможливо здійснювати економічні реформи. Тому соціалісти набагато зручніший союзник для "регіоналів". Бо комуністи завжди будуть ненадійними партнерами. Якщо будуть перевибори, чи почнуться проблеми у владної коаліції, чи друга хвиля економічної кризи, вони перші почнуть критикувати владу і робити все, щоб не асоціюватися з цією владою.

Тому регіонам було б непогано провести СПУ до парламенту. Це була б непогана для них багатоходівка",- підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «З Цушком у соціалістів з'явиться якась перспектива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути