Ексклюзиви
субота, 28 грудня 2013 17:28

Януковичу психологічно складно здавати "своїх" - нардеп

Януковичу психологічно складно здавати "своїх" - нардеп
Сергій Сас. Фото: www.ukrinform.ua

Президенту Віктору Януковичу психологічно складно звільняти чиновників.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас, оцінюючи виступ президента на Раді регіонів.

Сас зауважив, що з початку листопада влада намагалася все розв'язати лише опираючись на правоохоронніі органи. На його думку президенту варто було б давно карати відповідальних чиновників.

"Варто було б вдатися до більш активних дій відносно тих людей, які причетні до подій починаючи з листопада. За логікою жанру треба когось і здавати. Кимось жертвувати зі свого оточення, бо є суспільний негатив і негативна оцінка діяльності президента зростає", - підкреслив Сас.

Нардеп вважає, що Янукович погрожує кадровими змінами "для виду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти відправляються пікетувати резиденцію Пшонки

"Це пов'язано з тим, щоб показати, що влада є, влада діє. Але є певні принципи, якими керується президент при прийнятті рішення і при проведенні своєї політики – своїх не чіпати. Це важливо, тому що, якщо діяти по закону, то треба притягувати до відповідальності людей із оточення Януковича, людей, які були виконавцями з волі самої влади. Це психологічно для нього надзвичайно складно", - наголосив  Сас.

"Оцінювати Януковича будуть за певні дії, а не за те, що тому погрозив кулаком, а тому  пальчиком, а там тупнув ногою. Це звичайно позиція, але варто говорити про дії. А обмежуватися такими усними нотаціями мало. Мені складно віриться, що тут буде якась перспектива", - додав нардеп.

Він резюмував, що "в цій ситуації, або влада буде йти на зустріч народу, або конфронтація буде наростати".

Нагадаємо, 26 грудня президент провів Раду регіонів. Під час цього заходу він заявив про готовність проводити радикальні рішення, в тому числі і кадрові. До того ж Янукович попередив першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка та секретаря Київради Галину Герегу про персональну відповідальність за своєчасну виплату зарплат у Києві. До цього президент неодноразово наголошував, що будуть проводитися кадрові ротації.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу психологічно складно здавати "своїх" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути