Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 13:57

Януковича з проблемними округами хтось підставляє - експерт

Януковича з проблемними округами хтось підставляє - експерт
Олексій Гарань переконаний: це вигідно Росії. Фото: golos.ua

Своїми діями у проблемних округах влада себе ще більше підставляє і відштовхує від Європи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Мені здається, що наша влада діяла абсолютно безглуздо. Там ,де вона програла, треба було абсолютно спокійно програти і спробувати закрити на цьому питання, - наголосив він. - Скільки днів ми вже маємо таку картинку в ЗМІ, зокрема і в закордонних ЗМІ, що постає питання: а який висновок мають давати зарубіжні спостерігачі, які бачать всю цю ситуацію".

Своїми діями на проблемних округах, влада ще більше заганяє себе у глухий кут і погіршує стосунки з Європою, переконаний Гарань.

"Влада сама ж погіршує собі життя. У мене черговий раз враження, що Януковича хтось підштовхує до варіанту, який для нього є найгіршим. Так само як це було у випадку з Тимошенко, у випадку з тиском на Тві, зараз по цих округах. Тобто, абсолютно логічнішим було б визначити перемогу опозиції у цих округах і закрити на цьому питання. Але спробувати виграти ситуацію в цілому по країні", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" розповіли про фальсифікації на округах

Він додав: "Вони ж довели цю ситуацію до абсурду власне по всій країні. А я думаю, що більшості міжнародних спостерігачів зараз стає абсолютно зрозуміло, якими методами діє ця влада. І це, крім того, морально виправдовує пошуки опозиції сценарію невизнання нинішнього парламенту".

Відповідаючи на запитання про те, чому влада так вчепилася в ці декілька округів, Гарань наголосив, що такі питання треба задавати Андрію Клюєву, Сергію Львочкіну та іншим.

"Я не виключає того, що іде якась боротьба, перш за все, всередині Партії регіонів. Іде боротьба різних угруповань. Хтось когось підставляє. Я думаю, що це працює на одну сторону, на одну країну — на Росію. Так само, як на неї спрацювало ув'язнення Тимошенко. Бо те, що відбувається зараз, ізолює Україну від Європи. Тобто, Янукович своїми ж власними руками, замість того, щоб провести вибори відносно спокійно і спробувати розблокувати ситуацію у відносинах з Європейським Союзом, він цю ситуацію ускладнює", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: "УДАР" у новому парламенті змінить ганебне виборче законодавство

Говорячи про оцінки міжнародних спостерігачів парламентських виборів в Україні, Гарань підкреслив: "Однозначно буде сказано, що вибори відбувалися з величезними порушеннями і це величезний крок назад. А от що далі - важко спрогнозувати".

Зараз ви читаєте новину «Януковича з проблемними округами хтось підставляє - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути