Ексклюзиви
неділя, 02 жовтня 2011 18:24

Янукович втрачає рейтинг навіть швидше за Ющенка - політолог

Янукович втрачає рейтинг навіть швидше за Ющенка - політолог

Рейтинг Віктора Януковича падає швидше, ніж губив свою популярність його попередник Віктор Ющенко.

Про це заявив київський політолог Ростислав Іщенко.

"Зараз ми живемо в державі-фантомі, в якій навіть політика існує сама по собі в повному відриві від народу", - підкреслив експерт.

"Першу помилку діючий президент припустив, коли повернувся до Конституції 1996 року і різко посилив президентські повноваження. З цього моменту він почав відповідати за все, що відбувається в країні, починаючи з фарбування під'їздів і закінчуючи формуванням внутрішньої і зовнішньої політики", - сказав Іщенко.

"Друга серйозна його помилка полягала в тому, що швидкого і різкого економічного прориву не вийде, Україна не та країна, яка може відмінити світову економічну кризу, а, значить, вона буде жити в найближчі роки в умовах кризи, і, отже, єдиними обіцянками, які президент міг виконати, - це його ідеологічні обіцянки своїм виборцям. Виконуючи ці обіцянки, він міг потім розводити руками і говорити, що з економікою у нас криза підвела, а ось ідеологію ми повністю виконали", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть враховуючи падіння рейтингу Януковича, він все одно може перемогти на виборах" - експерт

Проте Іщенко уточнив, що "президент буквально відкритим текстом сказав, що не збирається і не збирався виконувати обіцянки".

"Природно, таким чином, він повністю закреслив свій електорат. Не дивно, що його рейтинг падає ще швидшими темпами, ніж падав рейтинг Віктора Андрійовича Ющенка. Рейтинг президента коливається в районі 15-18 відсотків і має тенденцію до обвального падіння", - констатував експерт.

"Якщо Віктор Федорович різко не поміняє політику, і якщо не повернеться в найближчі тижні, не кажу - місяці, до теми Митного союзу, не розгорне на 180 градусів свою зовнішню політику і не переорієнтується повністю на співробітництво з Росією, в такому випадку питання його утримання при владі - це просто питання терпіння народу", - прогнозує Іщенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович втрачає рейтинг навіть швидше за Ющенка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути