четвер, 28 липня 2016 18:04

Всіх депутатів в АТО, Гройсмана звільнити - найцікавіші петиції

Всіх депутатів в АТО, Гройсмана звільнити - найцікавіші петиції

Протягом липня на сайті президента з'явилося 559 електронних петицій.

Gazeta.ua пропонує читачам найцікавіші політичні, зареєстровані з 1 липня. Щоб документ потрапив на стіл президенту, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом трьох місяців.

Звільнити прем'єра Володимира Гройсмана за підвищення тарифів. "Гройсман не имеет право повышать тарифы даже если так сказали в МВФ, цену на тарифы определяют компании которые покупают и продают. Кто прав? 40 миллионов украинцев или кучка чиновников?", - йдеться у тексті документу, який назбирав 120 підписів.

Підвищити мінімальну зарплату до європейського рівня. Петицію підтримали 149 користувачів. Автор вказує на підвищення цін на енергоносії та продукти харчування. "На даний момент мінімальна заробітня платня ледь перекриває витрати на продукти харчування, медицину та комунальні платежі", - пояснюється у документі.

Скасувати недоторканість депутатів, президентів, суддів вимагають від Порошенка. "Пане президент та панове депутати, виконайте нарешті свої обіцянки, які постійно даєте народу перед виборами. Майте совість та повагу до українського народу та себе", - пишуть ініціатори. За документ проголосували 195 користувачів.

За блокування роботи Верховної Ради, коли йде АТО, передбачити кримінальну відповідальність або позбавлення депутатської недоторканності пропонують у іншій петиції. Вона назбирала 42 голоси. "Сейчас для Украины не простые времена и за блокировку работы ВР по реформам должна быть предусмотрена уголовная ответственность", - пояснює автор.

Ще однією петицією, яка назбирала 248 голосів, осіб які блокують трибуну пропонують прирівнювати до терористів.

Вибори депутатів 1 раз на 2 роки. Документ назбирав 15 підписів. Автор вважає, що тоді підкуп виборців стане дорогим задоволенням.

Перейменувати Верховну Раду пропонує автор петиції, яка набрала 38 голосів. "Назва "Верховна Рада" є ідентичною із назвою вищого органу державної влади часів СРСР, просимо перейменувати у Державну Українську Парламентську Асамблею", - йдеться у тексті.

Також користувачі вимагають зменшити кількість депутатів у парламенті до 100 чоловік. Таку ідею підтримали 96 підписантів. "Как в нормальных европейских странах, куда мы так стремимся. Как пример возьмите Испанию, Швейцарию, Венгрию", - йдеться в тексті.

Депутатів пропонують вивезти у зону АТО. У петиції вказують на проведення виїзної сесії. "Цей захід мобілізує народних депутатів до плідної праці на благо держави та народу, поверне деяких до реальності. Також пропоную організувати виїздну роботу комітетів у медичному закладі, наприклад у лікарні Мечнікова. Закликаю також організувати канікули депутатам у вигляді військових зборів на полігоні, наприклад "Широкий Лан", - пише автор документа, який назбирав 58 голосів.

Всі депутати мають пройти АТО — йдеться у іншому документі, який назбирав 1274 підписи.

Позбавити Надію Савченко звання Герой України. Документ підтримали 209 користувачів. "Те, що вона зараз говорить і до чого спонукає народ, не вкладається в голові з образом незламної патріотки України. Не може Герой України закликати до переговорів з ватажками терористичних угрупувань, просити вибачення у родичів тих, хто вбивав і продовжує вбивати наших воїнів, закликає світову спільноту до зняття санкцій з РФ", - вважає автор документу.

Іншою петицією Савченко пропонують висунути на генсека ООН — за 12 голосів.

Зобов'язати державних службовців їздити виключно на автомобілях вітчизняного виробництва пропонують автори петиції зі 135 голосами. "В той час коли прості люди вимушені купляти авто вітчизняного виробництва, бо ціни на іномарки захмарні. Депутати та інші держслужбовці роз'їжджають на елітних іномарках. Тим самим показуючи як вони "піклуються" про вітчизняного виробника", - вважають громадяни. На думку підписантів, відповідний закон підтримуватиме національних виробників авто.

При відкритті кримінальної справи заборонити виїзд з країни будь-якому громадянину, незалежно від того депутат це чи двірник. Автор петиції вважає, що потрібен відповідний закон. "Как только заводятся уголовные дела на чиновников разного уровня, по хищениям или взяткам, а так же на уважаемых всеми народных депутатов и делаются громкие заявления в СМИ, данные господа, по какому то странному стечению обстоятельств, спокойно уезжают из своей "любимой страны"", - йдеться в документі, який назбирав 138 підписів.

Заборонити внесення застави за корупційні злочини. За петицію проголосували 218 користувачів.

Скасування параду на День Незалежності. Автори документу вважають, що такий захід є недоречним у зв'язку із військовими діями на Донбасі. "Можливі провокації під час проведення масових заходів; кожен день гинуть наші воїни в зоні АТО". На думку ініціатора, практика військових парадів є "пережитком минулого". Документ назбирав 37 підписів.

Відновити ядерний статус держави — під такою вимогою підписались 74 користувача. На думку ініціатора петиції, це потрібно "для захисту України від зовнішніх ворогів і у зв'язку із пасивним ставленням Європи та НАТО.

Нагадаємо, сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Першою петицією, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Всіх депутатів в АТО, Гройсмана звільнити - найцікавіші петиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути