середа, 10 вересня 2014 14:12

Всі документи для ратифікації угоди з ЄС вже на столі Порошенка - ЗМІ

Всі документи для ратифікації угоди з ЄС вже на столі Порошенка - ЗМІ
Петро Порошенко. Фото: ua.korrespondent.net

Ратифікаційний пакет документів надійшов в офіс Порошенко ще на початку минулого тижня.

Про це пише "ZN.UA" з посиланням на свої джерела.

За словами джерел, МЗС спільно з іншими відомствами завершив роботу над технічною підготовкою тексту Угоди про асоціацію. Також в АП передано законопроект про ратифікацію Україною СА, який недавно був погоджений усіма необхідними міністерствами, зокрема, Мін'юстом.

"Тепер черга за президентом - Порошенко повинен передати Угода на ратифікацію до Верховної Ради. Раніше заступник глави АП Валерій Чалий обіцяв, що президент "після відповідних процедур" подасть документи щодо УА в парламент відразу після отримання пакету з МЗС", - пише видання.

Повинно це статися до 16-18 вересня - саме на цей час призначена сесія Європарламенту. Зі свого боку комітет з міжнародних справ попередньо схвалив ратифікацію для фінального голосування в залі ЕП. Цим самим ЄС висловився за ратифікацію угоди з Україною за прискореною процедурою, щоб підкреслити солідарність з нею.

Як відомо, планується, що ратифікація документа Україною і Євросоюзом відбудеться в один день. У разі одночасної ратифікації, угода набуде чинності з 1 листопада цього року (до цього часу діє одностороння відміна Євросоюзом торгових мит на імпорт з України).

Зараз ви читаєте новину «Всі документи для ратифікації угоди з ЄС вже на столі Порошенка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути