понеділок, 24 грудня 2012 10:15

Впертість Януковича колись зіграє з ним злий жарт - Басараб

Впертість Януковича колись зіграє з ним злий жарт - Басараб
Фото: sd.org.ua

Віктор Янукович опинився у тупиковій ситуації, однак занадто впертий, щоб щось змінити.

Таку думку в інтерв'ю Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

"Можливо, Янукович відчуває, що ситуація не ідеальна для нього. Людина перебуває у зовнішньополітичній ізоляції, основні гравці ігнорують його, в середині держави ситуація теж неідеальна. Єдина радість у цій ситуації – слабка опозиції", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу потрібно зменшити особистий вплив на олігархічне середовище - політолог

Втім, Басарабу здається, що Янукович - людина, не здатна до системних змін.

"До того ж, ще й дуже впертий. Напевно, це той тип людей, які навіть відчуваючи певну хибність своєї позиції, заради принципу не зрадять її і будуть гнути свою лінію до кінця. Впертість Януковича – його основний ворог. Ця впертість колись зіграє з ним злий жарт. Дивлячись на Януковича, я не бачу людину здатну зманеврувати: здати назад, щоб потім зробити три кроки вперед. Це людина, яка підійде до стіни і замість того, щоб обійти, буде намагатися її проламати", - додав політолог.

Не дивлячись на те, що серед оточення президента є непогані радники, заважає те, що вони, перш за все, будуть лобіювати власні інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як до влади України просочуються сини Януковича, Азарова та Пшонки

"Ми ж розуміємо, що є різні групи впливу: одні радять одне, а другі зовсім інше. Наприклад, Сім'я не настільки зав'язана на Росії, бо вони меншою мірою залежать від російської труби. Тому їхня позиція щодо Росії може бути більш гнучкою. У Фірташа зовсім інша логіка. Він більшою мірою зацікавлений, щоб з Росією все було гаразд. Тому буде радити зовсім інше. Однак, ще раз зазначу – Янукович вперта людина. Ми й надалі бачитимемо спроби збільшити вплив Сім'ї. Відповідно буде зростати невдоволення потужних фінансових і політичних угруповань. Напевно, багато олігархів, які підтримували Януковича в 2010 році, будуть грати проти нього на виборах 2015 року", - зауважив експерт.

Повну версію інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Впертість Януковича колись зіграє з ним злий жарт - Басараб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути