вівторок, 13 вересня 2011 10:51

Волинець: Легалізація зарплат від Тігіпка - до одного місця

Волинець: Легалізація зарплат від Тігіпка - до одного місця

Народний депутат від фракції КПУ Євген Волинець скептично оцінює розроблений віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпком законопроект про легалізацію заробітних плат, незважаючи на запевняння чиновника у тому, що закон буде сприяти наповненню Пенсійного фонду і збільшить фонд заробітних плат.

Як повідомила прес-служба Компартії, Волинець, зокрема, сказав: "Засіб, запропонований віце-прем'єром, і справді хороший. Близько половини населення країни отримує зарплату "у конвертах", а отже мільйони гривень так і не потрапляють до Державного бюджету".

Однак комуніст поставив під сумнів "добрі наміри" Тігіпка. На думку Волинця, сьогодні закон про легалізацію заробітних плат "нагадує горезвісну припарку, яку намагається поставити вмираючому турботливий доктор".

"Тільки серйозні заходи сьогодні здатні вивести країну з економічного колапсу. Зарплату "в конвертах" на державних підприємствах не видають. Саме тому Компартія ставить на порядок денний народного референдуму питання про збільшення державного сектора економіки за рахунок націоналізації підприємств ключових її галузей", - підкреслив нардеп.

За його словами, доходи від роботи таких структур у такому випадку "перекочують з кишень олігархів до держбюджету, і на подібні заходи влада, яка представляє інтереси великого капіталу, навряд чи погодиться".

"Нинішньому режиму куди вигідніше перекладати тягар подолання кризи на плечі простих людей, прикриваючись при цьому благими намірами і популістськими заходами", - впевнений Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Волинець: Легалізація зарплат від Тігіпка - до одного місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути