пʼятниця, 15 липня 2011 21:36

Тігіпко пообіцяв злити пенсійну реформу в одну річку

Тігіпко пообіцяв злити пенсійну реформу в одну річку

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що вирішити пенсійну проблему в Україні можливо за допомогою економічного зростання, легалізації заробітних плат і продовженого терміну роботи на одному місці.

Про це чиновник заявив в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі.

"Будь-якими шляхами ми повинні збільшити кількість людей, які платять до Пенсійного фонду, порівняно з людьми, які отримують пенсії. Як ми можемо збільшити це співвідношення при тому, що у нас погана демографія і падає чисельність населення?"- зазначив Тігіпко.

За його словами, на перше місце слід поставити економічне зростання.

"Воно дає найкращий ефект, тому що є попит на робочу силу. Безробіття різко падає, збільшуються зарплати - збільшуються надходження до ПФ", - пояснив чиновник.

На друге місце він поставив легалізацію зарплат. За словами Тігіпка, за останні роки влада не внесла жодного путнього закону до парламенту і не було жодного необхідного розпорядження КМУ, які б серйозно зайнялися цією проблемою.

"Багато країн беруться за цю проблему дуже жорстко. Тут необхідно ще знижувати податки, щоб бізнес їх платив, робити більш гнучким трудове законодавство", - додав чиновник.

Сюди ж він відніс обмеження максимальних пенсій, які на сьогоднішній день становлять до 30 тис. грн. при середній пенсії в 1150 грн.

На третє місце Тігіпко поставив стимулювання людей працювати довше на своїй роботі.

"Це непопулярна міра, але ми повинні збільшити пенсійний вік, збільшити термін, за який можна отримати мінімальну пенсію. Тому що у нас зараз досить пропрацювати п'ять років і претендувати вже на мінімальну пенсію. Ось чому ми внесли пропозицію, щоб продовжити цей термін хоча б до 15 років", - сказав віце-прем'єр.

"У пенсійній реформі немає легкого вирішення. Необхідно зібрати різні засоби в струмочки, щоб вони злилися в одну річку, яка наповнить Пенсійний фонд. У 2013 році ми намітили ввести другий рівень пенсійного забезпечення і допомогти новому поколінню працювати відразу вже у трьох рівнях пенсійної системи", - резюмував Тігіпко.

Нагадаємо, за словам віце-прем'єр-міністра, усього існує три рівні пенсійної системи: солідарний, відрахування самим працівником в обов'язковому порядку на свій персональний пенсійний рахунок та приватні пенсійні фонди. 

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пообіцяв злити пенсійну реформу в одну річку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути