пʼятниця, 15 липня 2011 19:58

Тігіпко запевнив, що в Україні будуть розвиватися приватні пенсійні фонди

Тігіпко запевнив, що в Україні будуть розвиватися приватні пенсійні фонди

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко спрогнозував, що з часом в Україні стануть популярними приватні пенсійні фонди. Поки що в нашій країні діє повноцінно тільки солідарна пенсійна система.

Про це чиновник заявив в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі.

Зокрема, Тігіпко зазначив, що у світі сьогодні працюють пенсійні системи, розділені на три рівні.

"Перший рівень - солідарний - працює у нас. Це коли всі працівники підтримують всіх пенсіонерів. Йдуть соціальні відрахування, внески в пенсійну систему. У нас ці внески складають: 33% платить роботодавець і приблизно 2% платить працівник зі своєї зарплати", - уточнив віце-прем'єр.

За його словами, на кінець 2010 року до Пенсійного фонду України внески платили 14 млн. 400 тис. чоловік. Їх отримували і розподіляли між 13 млн. 700 тис. пенсіонерів за солідарною системою.

Разом з тим, Тігіпко підкреслив, що в найсучасніших пенсійних системах - в Естонії, Словаччині, Польщі, Казахстані - тих країнах, де пенсійні реформи пройшли з 1998 р. по 2002 р. - працює другий рівень.

"Це коли кожна людина бере частину своїх коштів зі свого фонду заробітної плати і відраховує в обов'язковому порядку на свій персональний рахунок. І ці гроші тільки його. Він має право ними розпоряджатися і купити той чи інший фонд. У деяких подібних пенсійних системах людина відразу після виходу на пенсію може забрати всі гроші. У нас такого рівня немає ", - додав Тігіпко.

І третій рівень, розповів чиновник, який працює у нас, - це приватні пенсійні фонди.

"Ці фонди мають певні пільги. Роботодавець або сам працівник перераховує до цих фондів кошти. І людина, виходячи на пенсію, отримує третє джерело підтримки свого пенсійного забезпечення. Не отримали вони поки що у нас більшого розвитку. Але видно, що з часом цей рівень у нас піде", - резюмував Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко запевнив, що в Україні будуть розвиватися приватні пенсійні фонди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути