неділя, 01 серпня 2010 15:12

Під час виборчої кампанії буде спотикання на спотиканні – експерт

Під час виборчої кампанії буде спотикання на спотиканні – експерт

Політолог Михайло Басараб сумнівається, що коаліція внесе зміни до закону про місцеві вибори. Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Але в законі багато чого треба змінювати. Бо він приймався неймовірним поспіхом. Коли писали проект закону, думали не про те, як він буде виконуватись, як його реалізувати, а про те, як у ньому забезпечити інтереси Партії регіонів і її карликових союзників", - зазначив експерт.

За словами Басараба, проблеми з виконанням закону почнуться з моменту формування територіальних виборчих комісій. "При їх створенні передбачені квоти: по три депутати із кожної парламентської фракції. Але є фракції, які сформовані декількома політичними силами. Наприклад, НУ-НС. Як їм подати трьох претендентів? Кого саме вибрати? Законом це не передбачено. Законом встановлюються стислі терміни проведення передвиборчої кампанії. Тому я не знаю, як це все буде реалізовуватися. Мені здається, тут буде спотикання на спотиканні", - пояснив він.

Політолог зауважив, що при виникненні питань, представники влади будуть їх вирішувати на свій розсуд і так, як їм вигідно. "Але це суперечить принципам правової держави. Кампанія буде проводитись в режимі авралу. Дуже часто буде застосовуватись принцип політичної доцільності", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «Під час виборчої кампанії буде спотикання на спотиканні – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути