четвер, 27 грудня 2012 13:23

Власенко підрахував: якщо вірити Міню'сту, міжнародні юристи ще й самі доплачували за те, щоб працювати над справою Тимошенко

Власенко підрахував: якщо вірити Міню'сту, міжнародні юристи ще й самі доплачували за те, щоб працювати над справою Тимошенко
Сергій Власенко: уряд "під столом" доплачував юристам? Фото: trust.ua

В опозиції з'ясували, що американська компанія Skadden, яка займалася справою Юлії Тимошенко, працювала з порушенням законів.

Про це під час прес-конференції у Києві сказав захисних Тимошенко народний депутат Сергій Власенко.

Він розповів, що Міністерство юстиції України відповіло на запит нардепа Олени Шустик щодо фінансування роботи американської кампанії, яке здійснювалося українським урядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін каже, що в усіх порушеннях у справі Тимошенко винен старий кодекс

В цій відповіді зазначено, що робота робота юристів коштувала близько 12 тисяч доларів.

"Я офіційно проінформував юристів Skadden, що їх гонорар за інформацією міністерства складає 12 тисяч доларів. І попросив їх надати пояснення щодо такої низької ціни. Також я попросив проінформувати про те, що якщо ці дані не відповідають дійсності, то це означає порушення українського антикорупційного законодавства, а може й навіть американських законів",- наголосив Власенко.

Він пояснив, що за їхньою інформацією, по справі Тимошенко працювало близько 10 юристів, з яких два партнери. Година роботи одного партнера складає 650 доларів. А одного помічника мінімум 400 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Заході такі процесуальні порушення "ймовірно, призвели б до скасування вироку" - юристи Skadden про справу Тимошенко

Власенко пояснив, що якщо навіть юристи працювали у складі 5 осіб, то загодину вони мали отримати 2700 доларів.

"Лише з нами вони попрацювали загалом 100 годин. Але вцілому, за нашими підрахунками, їхній гонорар має складати 1,5-2 мільйони доларів. Це враховуючи витрати на приїзд в Україну",- підкреслив він.

Власенко додав: "Це може бути у двох випадках: або хтось платить за цю роботу "під столом", або вони працюють для українського уряду не те, що безкоштовно, а й самі за це доплачують".

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко написала листа до міністра юстиції США з вимогою розслідування цих корупційних оборудок.

Зараз ви читаєте новину «Власенко підрахував: якщо вірити Міню'сту, міжнародні юристи ще й самі доплачували за те, щоб працювати над справою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути