неділя, 04 листопада 2012 03:21

"Влада зуміла поразку перетворити на перемогу"

"Влада зуміла поразку перетворити на перемогу"
Опозиції треба навчитися об'єднуватися, не рити ями між Сходом і Заходом, наголошує Станіслав Кульчицький Фото: day.kiev.ua

Порівняно з 2004 роком ці вибори проведені майстерно. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив заступник директора Інституту історії України Станіслав Кульчицький.

"Тоді фальсифікації були видимі, сьогодні ж, хоча й чимало порушень, міжнародні спостерігачі особливо нічого не помітили", - зауважив він.

За словами Кульчицького, реальний рейтинг Партії регіонів не перевищує 15 відсотків.

"Будь-яка урядова партія повинна програти, якщо суспільство у кризі. Українське ж – переживає чорну смугу вже 25 років поспіль. Але влада зуміла поразку перетворити на перемогу. Там є розумні люди, які вміють працювати з електоратом. І цей досвід використовуватимуть у майбутній президентській кампанії. Однак патерналістські кроки влади збільшують соціальну напругу в суспільстві. Вона наростає і може стати загрозливою. Тому владі доведеться щороку робити подачки суспільству, аби знизити напругу. Поки що вони гадають, що убезпечать себе, сховавши рахунки за кордоном. Але й там їх можуть арештувати", - наголосив історик.

Кульчицький зазначив, що опозиції треба навчитися об'єднуватися, не рити ями між Сходом і Заходом.

"Батьківщині" із самого початку бракує ідеології, яка є у "Свободи". "Батьківщина" не може визначитися, чого вона хоче, і це відлякує виборця. Пам'ятаю часи, коли Тимошенко захоплювалася солідаризмом, який фактично є італійським фашизмом", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент відповідає за ті безчинства, які застосовує влада на округах - опозиція

За словами історика, українцям варто звертати більше уваги на програми партій.

"Сьогодні в усіх вони приблизно однакові, і їх ніколи не реалізовують. І не варто довіряти старим політичним силам, які вже законсервувалися", - наголосив він.

Думки інших експертів щодо того, які висновки із цієї виборчої кампанії мають зробити влада, опозиція та суспільство читайте у журналі "Країна" № 42 (145) за 1 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Влада зуміла поразку перетворити на перемогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути